Μεϊμαράκης: Αν κερδίσουμε στις εκλογές θα απευθυνθούμε στον ΣΥΡΙΖΑ για σχηματισμό κυβέρνησης

Μεϊμαράκης: Αν κερδίσουμε στις εκλογές θα απευθυνθούμε στον ΣΥΡΙΖΑ για σχηματισμό κυβέρνησης

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε στο Star, ότι «δεν έπρεπε να γίνουν εκλογές». Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στάθηκε στην ανάγκη ευρείας συνεργασίας όχι μόνο μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων.

«Αν η είναι την 21η Σεπτεμβρίου πρώτο κόμμα θα απευθυνθεί πρώτα στο ΣΥΡΙΖΑ για σχηματισμό κυβέρνησης ο οποίος διαπραγματεύθηκε το τρίτο πρόγραμμα», τόνισε ο Βαγγέλης Μειμαράκης. «Τα προβλήματα είναι πολυσύνθετα» τόνισε, ενώ επέρριψε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι σκεφτόταν την προσφυγή στις κάλπες, τη στιγμή που ζητούσε τη στήριξη των δυνάμεων της αντιπολίτευσης. Χαρακτήρισε «άχρηστο» και «διχαστικό» το δημοψήφισμα, τονίζοντας ότι οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ διερωτήθηκε: «Κάθε χρόνο και κάθε εξάμηνο εκλογές; Πόσο θα προχωρήσουμε με αυτό;». Παράλληλα, επεσήμανε ότι τα τελευταία έξι η χώρα άλλαξε επτά πρωθυπουργούς.

«Τι σημασία έχουν τα πρόσωπα; Σημασία έχει να υπάρχει ένα πρόγραμμα. Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει αλλιώς. Η χώρα θα κυβερνηθεί μετά τις εκλογές, ωστόσο το ζήτημα είναι να υπάρξει εθνικό σχέδιο», πρόσθεσε. Στη συνέχεια τόνισε ότι κ. είπε , ενώ παραδέχτηκε ότι όλοι έχουν ευθύνες για την κρίση, όχι όμως ισομερείς.

Χαρακτήρισε φυσιολογική την προεκλογική ένταση και επανέλαβε ότι αν το «ψευτράκος» αποτελεί πρόβλημα, τότε ανακαλεί. Εξήγησε για την «ατάκα» του τότε στον κ. Τσίπρα, ότι «δεν είμαι δήθεν, δεν τον έβρισα, δεν κρύφτηκα ποτέ». Τέλος, υποστήριξε ότι «στηρίξαμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, όχι την ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», ενώ αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, εκτίμησε ότι παρέσυρε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: