ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ απο το tromaktiko – Τι θα ψηφίζατε εαν είχαμε εκλογές την Κυριακή;

ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ απο το tromaktiko   Τι θα ψηφίζατε εαν είχαμε εκλογές την Κυριακή;

4 μήνες μετά την τελευταία δημοσκόπηση απο το δημοφιλέστερο Ελληνικό blog, έρευνα που είχε προκαλέσει αντιδράσεις μέσα και εξω απο τα πολιτικά , ήρθε η στιγμή με την δικιά σας συμμετοχή να δούμε προς τα που γείρει η Ελληνική κοινή γνώμη.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

Έχουν μεσολαβήσει σοβαρές πολιτικές εξελίξεις, όπως η υπόθεση της Χρυσής Αυγής και των προφυλακίσεων, η αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ και οι 58, τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά η ατελείωτη κατηφόρα της Κυβέρνησης και των Ελλήνων.

Όσον αφορά τις εκλογές και με βάση όλες τις ενδείξεις προκύπτουν 2 σενάρια:

 - Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις γύρω απο το χρέος την Ανοιξη, κάτι που περιμένει πως και πως η Κυβέρνηση, τότε πιθανότατα θα προκυρηχθούν τριπλές εκλογές τον Μάιο συμπεριλαμβάνοντας και Εθνικές εκλογές, με τον Σαμαρά να προχωράει σε ηρωική έξοδο (κάντο όπως ο Καραμανλής).

- Το δεύτερο και επικρατέστερο σενάριο μέχρι αυτή την στιγμή, είναι οτι πάμε στις ευρωεκλογές όπως είμαστε και με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα και αναλόγως την διαφορά μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα προκύψουν και οι πολιτικές εξελίξεις. Πιθανότατα και άμεσα! 

Ενα είναι σίγουρο. Εαν δεν γίνει κάτι εξωπραγματικό, οι Εθνικές εκλογές θα γίνουν ΠΡΙΝ την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας άρα μιλάμε για μέσα στο 2014. Ο νέος Πρόεδρος θα προκύψει απο την νέα και αυτό το γνωρίζουν πλέον οι πάντες.

Στην έρευνα έχουν συμπεριληφθεί όλα τα κόμματα που πήραν πάνω από 0,5% στις προηγούμενες 2 εκλογικές αναμετρήσεις καθώς και όλοι οι νέοι σχηματισμοί που έχουν έστω 1 βουλευτή ή ευρωβουλευτή εν ενεργεία. Γίνεται με τρόπο όπου μετά απο ανάλυση των δεδομένων, με γεωγραφικά και ηλικιακά κριτήρια θα προκύψει σταθισμένο δείγμα, ενώ θα αφαιρεθούν και όποιες διπλοψηφίες έχουν υπάρξει με βάση νέους τεχνολογικούς τρόπους (πχ. ip range).

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 2/2 και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την επομένη, ημέρα Δευτέρα. Έως τότε μπορείτε να σχολιάσετε τις πολιτικές εξελίξεις παρακάτω… ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ απο το tromaktiko   Τι θα ψηφίζατε εαν είχαμε εκλογές την Κυριακή;

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ:

ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ απο το tromaktiko   Τι θα ψηφίζατε εαν είχαμε εκλογές την Κυριακή; ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ απο το tromaktiko   Τι θα ψηφίζατε εαν είχαμε εκλογές την Κυριακή;

ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ απο το tromaktiko   Τι θα ψηφίζατε εαν είχαμε εκλογές την Κυριακή;

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: