Με προσφυγικό τραγούδι η Ελλάδα στη Eurovision

Μπορεί τόσα χρόνια να είχαμε συνηθίσει σε εμφανίσεις – υπερπαραγωγές της Ελλάδας στον διαγωνισμό της Eurovision, φαίνεται όμως πως φέτος οι υπεύθυνοι της ελληνικής αποστολής αποφάσισαν να κάνουν τη διαφορά και να περάσουν ένα πιο ανθρώπινο μήνυμα στην Ευρώπη.

 

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, φέτος δεν θα έχουμε ελληνικό τελικό για την επιλογή του καλλιτέχνη και του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στον 61ο Διαγωνισμό της Eurovision στη Στοκχόλμη, αλλά απευθείας ανάθεση με ένα τραγούδι που σκοπό έχει να συγκινήσει και να περάσει ένα μήνυμα ανθρωπιάς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, θα επιλεχθεί ένα κομμάτι με έθνικ στοιχεία, με βαλκανικό ή ποντιακό ήχο με την εμφάνιση της Ελλάδας στον ημιτελικό της 10ης Μαΐου να μην συνοδεύεται από χορευτές, εντυπωσιακά ρούχα και φαντασμαγορικά εφέ.

«Αυτά μπορούν να τα προσφέρουν άλλες χώρες και καλύτερα από εμάς. Και το σόου πάνω στη σκηνή και τις εκθαμβωτικές εμφανίσεις. Η Ελλάδα, όμως, δεν βρίσκεται και δεν βιώνει αυτή τη φάση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πάμε με ένα λυπητερό τραγούδι. Αντιθέτως θα συμμετάσχουμε με ένα αισιόδοξο κομμάτι, ξεσηκωτικό, αλλά με ελληνική μελωδία και στίχο και θα μιλήσουμε για όσα ζει ο ελληνικός λαός με τα σκληρά οικονομικά μέτρα και για τον αγώνα των προσφύγων, δίνοντας μαθήματα ανθρωπιάς στην οικουμένη» δηλώνει ο κ. Τσακνής.

koolnews.gr 

seleo.gr-Lifestyle

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: