Μαίρη Χρονοπούλου: Η Ευανθία Ρεμπούτσικα την αποχαιρέτησε με ένα μικρό μουσικό ρέκβιεβ – Αποτεφρώθηκε η σορός

Υπό τους ήχους της μουσικής της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, όπως ήταν η τελευταία της επιθυμία, πραγματοποιήθηκε στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας ο τελευταίος αποχαιρετισμός στη μεγάλη ηθοποιό Μαίρη Χρονοπούλου, το απόγευμα της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου.

Σε κλίμα συγκίνησης, στενοί φίλοι και συνεργάτες της Μαίρης Χρονοπούλου παραβρέθηκαν στην αίθουσα τελετών του Αποτεφρωτηρίου. Επικήδειους εκφώνησαν μπροστά από το λευκό φέρετρο ο Σπύρος Μπιμπίλας και ο Χάρης Παπαδόπουλος. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας, κ. Αντώνης Αλακιώτης, αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στην ομιλία του στη στιχομυθία που είχε πριν ένα χρόνο με την αείμνηστη Μαίρη Χρονοπούλου, η οποία του είχε αναφέρει πως για αυτήν η αποτέφρωση είναι εξαγνισμός.

Αμέσως μετά, ακολούθησε η σεμνή τελετή που ήθελε η ηθοποιός. Η Μαίρη Χρονοπούλου είχε ζητήσει από την φίλη της, μουσικό και συνθέτρια, Ευανθία Ρεμπούτσικα, να γράψει για εκείνη ένα μικρό μουσικό ρέκβιεμ και να το παίξει πριν από την αποτέφρωση. Έτσι και έγινε. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα έπαιξε με το κόκκινο βιολί της το ρέκβιεμ που είχε γράψει για την αγαπημένη της φίλη και την συνόδεψε ο Φίλιππος Καλύβας, παίζοντας στο πιάνο που υπάρχει στην αίθουσα τελετών του Αποτεφρωτηρίου.

ΕΛΛΑΔΑΜαιρη Χρονοπουλου

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: