Λαχανοντολμάδες με γέμιση μανιτάρι πολύ πολύ νόστιμοι !!!

 
 Σημερινό ..Λαχανοντολμάδες με μανιτάρια πολύ πολύ νόστιμοι !!! Αν δεν κάνετε αυγολέμονο είναι κ νηστίσιμοι !!!

Υλικά

1 λάχανο

Ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

500 γραμ μανιτάρια ψιλοκομμένα

1 μέτριο καρότο τριμμένο

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι -πιπέρι

1 κύβο λαχανικών -προαιρετικά -

.
Εκοψα ψιλά όλα τα υλικά να είναι έτοιμα.

Εκοψα το κοτσάνι γύρω γύρω από το λάχανο κ το έβαλα σε νερό που βράζει έβγαλα τα φύλλα.

Εβαλα λίγο λάδι στο τηγάνι και πρόσθεσα κρεμμύδια -φρέσκο -ξερό-μανιτάρια καρότο κ τα σοτάρισα για λίγα λεπτά.

Αφού σοταριστούν προσθέτω το ρύζι κ τον μαϊντανό ανακατεύουμε κ ρίχνω 1 ποτήρι σχεδόν ζεστό νερό αλάτι πιπέρι κύβο -αν βάλετε -κ μαγειρεύω μέχρι να σωθεί όλο το νερό .

Αρχίζω κ τυλίγω τους ντολμάδες και τους βάζω στην σειρά στην κατσαρόλα .

Επειδή μου περίσσεψε λίγη γέμιση να μην πάει χαμένη τύλιξα λίγα μαρουλόφυλλα αφού πρώτα ζεμάτισα τα φύλλα να μαλακώσουν .

 Εβαλα 1 πιάτο από πάνω έριξα 1 ποτήρι ζεστό νερό λίγο λάδι έστυψα κ μισό λεμόνι λίγο αλάτι λίγο πιπέρι κ μαγείρεψα 25 λεπτά βλέποντας να μείνει λίγο ζουμάκι .

Εβαλα στο μούλτι 2 αυγά -μπορείτε κ 1 – έριξα χυμό 2 λεμονιών ΄πρόσθεσα κ 1 κουταλιά κοφτή κορν φλάουρ και τα χτύπησα ολά μαζί για λίγο.
Εσβησα την εστία κ όπως ήταν η κατσαρόλα το έριξα από πάνω κουνώντας την κατσαρόλα πέρα δώθε -δεν κόβει ποτέ με αυτόν τον τρόπο μην το φοβηθείτε -

Αφήνω κ παίρνει μία  -δύο βράσεις και έτοιμα !!!

Αν νηστεύω βάζω λεμόνι λίγο από το ζουμάκι του που φροντίζω να μείνει λίγο περισσότερο 1 κουταλιά κορν φλάουρ ανακατεύω καλά κ το ρίχνω από πάνω με τον ίδιο τρόπο .

Δεν τους έβγαλα να σας τους δείξω γιατί πρέπει να κρυώσουν λίγο .

Επίσης πρόσθεσα κ λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο κ έβαλα κ λίγο κουρκουμά -προαιρετικά αυτά -.

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: