Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ θέλει λογικά πλεονάσματα για την Ελλάδα

Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ερωτηθείσα για το ελληνικό πρόγραμμα κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, σημείωσε πως για να συμμετάσχει το Ταμείο θα πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις και να είναι βιώσιμο το χρέος.

«Για να καταρτίσουμε την ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα πρέπει να συζητήσουμε και να κατανοήσουμε τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα εφαρμοστούν στην ελληνική οικονομία και τα οποία κατά την άποψη μας θα πρέπει να είναι λογικά. Από αυτά θα εξαρτηθεί η ελάφρυνση χρέους που θα απαιτηθεί μεσοπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις, η κα. Λαγκάρντ υπογράμμισε πως υπάρχουν ακόμη ανοιχτά ζητήματα στο φορολογικό και ασφαλιστικό, τα οποία θα πρέπει να κλείσουν, όταν θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών στην Αθήνα.

«Έχω επαναλάβει πολλές φορές ότι για να μετέχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα θα πρέπει να καλύπτονται δυο πυλώνες: οι μεταρρυθμίσεις και το χρέος. Βλέπουμε πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις», τόνισε, προσθέτοντας πως οι παρεμβάσεις στο σκέλος των μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να είναι αξιόπιστες.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: