Κύζας στο ντέρμπι

Ο Γιώργος Κύζας ορίστηκε από την ΚΕΔ για να διευθύνει το μεγάλο παιχνίδι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 26ης αγωνιστική της Super League.

Ο 36χρονος Δραμινός ρέφερι καλείται για πρώτη φορά στην καριέρα του να σφυρίξει σε ντέρμπι αιωνίων, ενώ φέτος έγινε διεθνής και μάλιστα με το που πήρε το σήμα της FIFA είχε οριστεί στο πρώτο του μεγάλο παιχνίδι που ήταν αυτό της 7ης αγωνιστικής μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ (4-0) στο Φάληρο.

Ο ρέφερι που ανήκε στον σύνδεσμο Δράμας, κατάγεται από την Κύπρο, γεννήθηκε στις 06/10/1980 και είναι ανιψιός του παλαιού παίκτη της Παναχαϊκής και του Παναθηναϊκού και στην τετράχρονη παρουσία του στην πρώτη κατηγορίας της χώρας έχει διαιτητεύσει σε 33 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Ο διεθνής ρέφερι έχει «σφυρίξει» συνολικά σε επτά αναμετρήσεις των Πειραιωτών σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, με τους ερυθρόλευκους να μετρουν ισάριθμες νίκες, ενώ τους πράσινους τους έχει διαιτητεύσει σε 4 αγώνες τους με απολογισμό δυο νίκες και δυο ήττες.

Έχοντας σπουδάσει χημικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με Μεταπτυχιακό στον τομέα βιομηχανικής χημείας και με Διδακτορικό στην χημική τεχνολογία, εργάζεται ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο τμήμα χημείας του Αριστοτελείου. Διδάσκει εργαστηριακά μαθήματα στους προπτυχιακούς φοιτητές και παράλληλα συμμετέχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου επιχορηγούμενα από την Ε.Ε. Δεν σταματά όμως εκεί. Επιπλέον, διδάσκει στο Τμήμα Οινολογίας του ΤΕΙ Καβάλας, ενώ δίνει εβδομαδιαία και διαλέξεις σε χημικής φύσης μαθήματα στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών του Ελληνικού Στρατού.

Βοηθοί του Κύζα στο Ελληνικό Clasico θα είναι οι Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών) και Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), 4ος ο Στάυρος Μάνταλος (Καβάλας) και παρατηρητής διαιτησίας ο Μιχάλης Καλαθενός (Δωδ/σου)

Action24.gr-Athlitika

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: