Κυρ. Μητσοτάκης: «Πρώτο μέλημα της Ν.Δ. η προσέλκυση επενδύσεων»

Την προσέλκυση επενδύσεων έθεσε ως προτεραιότητα της Ν.Δ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Ασπρόπυργο, για τον οποίο είπε ότι βιώνει τις επιπτώσεις «της τρατική οικονομική πολιτικής» της κυβέρνησης. Μετά από επίσκεψή του προχθές σε εταιρεία logistic στην περιοχή ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι πρώτο μέλημα του κόμματος είναι «η προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα, έτσι ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης». Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε τα εξής: «Ήρθα στον Ασπρόπυργο, στην εργατούπολη της Δυτικής Αττικής, μια περιοχή, η οποία, δυστυχώς, βιώνει τις επιπτώσεις της τραγικής οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πρώτο μέλημα της ΝΔ είναι η προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα, έτσι ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης. Θέσεις απασχόλησης, οι οποίες θα ωφελήσουν, πρωτίστως, τους ανέργους, τους πραγματικά αδικημένους, από την πολιτική που σήμερα, ακολουθεί η κυβέρνηση. Η περιοχή του Ασπροπύργου έχει πολύ σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες για να δρομολογήσει νέες επενδύσεις σε υπηρεσίες διεθνών μεταφορών και logistics. Και, βέβαια, η μεγάλη διαφαινόμενη ιδιωτικοποίηση της έκτασης στο Θριάσιο θα δημιουργήσει μια πολύ σημαντική αναπτυξιακή δυναμική στην περιοχή. Θα προσελκύσει επενδύσεις και θα δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης. Αυτό χρειάζεται σήμερα η χώρα, περισσότερο παρά ποτέ. Αυτό χρειάζεται η Δυτική Αττική. Αυτή είναι η πολιτική αλληλεγγύης, την οποία θα εξακολουθεί να υπερασπίζεται η δική μας παράταξη.»

«Ασυνεννοησία κυβέρνησης – περιφερειών για τους πρόσφυγες»
Εξάλλου, το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι περιφέρειες και στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Ο πρόεδρος της ΝΔ επέκρινε την «αδυναμία της κυβέρνησης να έρθει σε συνεννόηση με τις περιφέρειες» σε αυτό το θέμα και επεσήμανε ότι είναι σημαντικό η περιφερειακή αυτοδιοίκηση να μη μείνει εκτός από τον ρόλο που θα προβλέπει η νέα συμφωνία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Όπως είπε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, οι περιφέρειες είναι εκείνες που γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες και μπορούν να σταθούν πάνω από μικροσυμφέροντα. Παράλληλα, δήλωσε υπέρμαχος του ρόλου της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και πρόσθεσε ότι με αυτήν την επίσκεψή του στην ΕΝΠΕ εγκαινιάζεται ένας κύκλος ουσιαστικής συνεργασίας. Εκτός από το προσφυγικό ζήτημα, ο ίδιος έδωσε συγχαρητήρια στις περιφέρειες για την αποτελεσματικότητά τους και την εγγύτητα που έχουν με τους πολίτες. Επίσης, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν θεσμικές ατέλειες, όπως επικαλύψεις αρμοδιοτήτων, γραφειοκρατία κ.α., που θα ενισχύσουν τον ρόλο των περιφερειών.

Κ. Αγοραστός: «Οι Περιφέρειες δεν σήκωσαν τα χέρια στις δύσκολες στιγμές»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη για την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ και ευχήθηκε για μία «αληθινή, ειλικρινή συνεργασία». Όπως σημείωσε ο ίδιος, «οι περιφέρειες έδειξαν, με απτά μετρήσιμα αποτελέσματα, ότι μπορούν και δημιουργούν και δεν σήκωσαν τα χέρια στις δύσκολες στιγμές». Ακόμη, υποστήριξε ότι υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να διορθωθούν, όπως η ελλιπής χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και καταστροφών από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και η επικοινωνία μεταξύ υπουργείων και περιφερειών.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: