Κτηνίατρος διέσωσε τραυματισμένη χελώνα, της άλλαξε το καβούκι και την άφησε ξανά στο δάσος. Λίγα χρόνια αργότερα όμως

Μια κτηνίατρος από την κλινική ζώων του Hocking Hills στο Ohio θυμήθηκε πρόσφατα γιατί είναι απίθανο να είσαι κτηνίατρος και γιατί επέλεξε αυτό το επάγγελμα. Καθώς περπατούσε στο δάσος, συναντήθηκε με έναν παλιό ασθενή…

Η κτηνίατρος δημοσίευσε φωτογραφία μιας χελώνας με παράξενο καβούκι και έγραψε: «Μερικά χρόνια πριν, ένας πελάτης μου έφερε μια χελώνα που είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο. Χρησιμοποίησα υαλοβάμβακα για να επιδιορθώσω το σπασμένο καβούκι και μετά την άφησα στο δάσος».

«Πρόσφατα, ενώ έκανα περίπατο, είδα κάτι παράξενο ανάμεσα στα φύλλα. Προς έκπληξη μου, ήταν ο παλιός μου ασθενής με τον υαλοβάμβακα…χρόνια αργότερα! Μερικές φορές το να είσαι κτηνίατρος είναι το καλύτερο πράγμα που υπάρχει.»

Οι κτηνίατροι ενημερώνουν τον κόσμο ότι αν δουν μια χελώνα με σπασμένο καβούκι, πρέπει να αναζητήσουν βοήθεια. Σε αυτή την περίπτωση, η χελώνα ήταν πλήρως ανεπτυγμένη, άρα δεν πείραζε να την αφήσουν με τον υαλοβάμβακα. Αλλά αν η χελώνα αναπτύσσεται, είναι καλύτερο να αλλάζει καβούκι μια στο τόσο.

«Μερικά χρόνια πριν, ένας πελάτης μου έφερε μια χελώνα που είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο. Χρησιμοποίησα υαλοβάμβακα για να επιδιορθώσω το σπασμένο καβούκι και μετά την άφησα στο δάσος. Πρόσφατα, ενώ έκανα περίπατο, είδα κάτι παράξενο ανάμεσα στα φύλλα.

Προς έκπληξη μου, ήταν ο παλιός μου ασθενής με τον υαλοβάμβακα… χρόνια αργότερα! Μερικές φορές το να είσαι κτηνίατρος είναι το καλύτερο πράγμα που υπάρχει.»

«Αν ήξερα ότι ο υαλοβάμβακας θα έμενε “για πάντα”, θα τον είχα κάνει πιο στιλάτο! Υπέθεσα ότι θα έπεφτε γρήγορα.»

Οι αντιδράσεις του διαδικτύου:

«Αυτό είναι απίθανο. Είχα μια χελώνα όταν ήμουν έφηβη. Έκανα ένα κόκκινο σημάδι στο καβούκι της, ώστε αν την ξαναδώ, να ξέρω ότι είναι η ίδια χελώνα. Πέρσι, το 6χρονο παιδί μου βρήκε μια χελώνα με ένα κόκκινο σημάδι στο καβούκι. Δεν μπορούσα να το πιστέψω.»

«Τέλειο. Εγώ και η γυναίκα μου έχουμε δύο κίτρινα χελωνάκια που δεν προορίζονταν για κατοικίδια. Το πρώτο έπεσε από το στόμα ενός πουλιού πάνω στο κεφάλι του θείου της, όταν ήταν μικρή και το δεύτερο βρέθηκε από ένα μέλος της οικογένειας της και το κράτησαν μέχρι να το βαρεθούν.

Τα φροντίζει εδώ και πολλά χρόνια και όταν συναντηθήκαμε πάνω από 10 χρόνια πριν, τα ερωτεύτηκα. Τους πήρα ένα τεράστιο ενυδρείο και έχουν μεγαλώσει πολύ από τότε. Βγάζουν το κεφάλι τους έξω από το καβούκι και ακουμπάνε την μύτη τους στην δική μου. Δεν πίστευα ότι οι χελώνες μπορούσαν να είναι τόσο τρυφερές, αλλά είναι.»

«Ο γιος μου ερωτεύτηκε τις θαλάσσιες χελώνες, όταν είδε μία με σπασμένο καβούκι και κομμένα πίσω πόδια στον Θαλάσσιο Κόσμο του Orlando. Χάρη σε αυτή την χελώνα θέλει πλέον να ακολουθήσει ένα επάγγελμα όπου θα βοηθά να σωθούν χελώνες, όπως αυτή που είδαμε. Σας ευχαριστώ που βοηθήσατε την δική σας.»

«Ουάου, μια χελώνα με σώμα Corvette. Πλάκα κάνω. Ο Θεός να έχει καλά αυτούς που βοηθάνε την άγρια ζωή.»

(?)

perierga

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: