Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας: Στα «λευκά» η Βόρεια Ελλάδα – Πώς θα κινηθεί το Σαββατοκύριακο

Η νέα κακοκαιρία έχει ξεκινήσει την επέλαση της από τη Βόρεια Ελλάδα, ντύνοντας στα «λευκά» περιοχές σε Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο, με τα φαινόμενα να αναμένεται να είναι σε εξέλιξη όλο το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με αναρτήσεις του Forecast Weather Greece στο Facebook, χρειάζεται προσοχή σε όσους θα κινηθούν τις επόμενες ώρες στη νέα εθνική οδό Πτολεμαϊδας Κοζάνης όπου στο ύψος της Μαυροπηγης – Ποντοκωμης υπάρχει αρκετό χιόνι και υπάρχουν αναφορές για ακινητοποιημένες νταλίκες στο οδόστρωμα στο ρεύμα προς Πτολεμαϊδα.

Επίσης, η κακοκαιρία αναμένεται να είναι έντονη το Σάββατο 16/12, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / ΕΑΑ. Ο ατμοσφαιρικός κυματισμός πάνω από την Ευρώπη θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών προς τη χώρα μας και το σχηματισμό βαρομετρικού χαμηλού, το οποίο θα δώσει τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο, καθώς και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο.

❗️Την προσοχή των οδηγών που θα κινηθούν τις επόμενες ώρες στη νέα εθνική οδό Πτολεμαϊδας Κοζάνης όπου στο ύψος της…

ed by Forecast Weather Greece on Friday, December 15, 2023

Το Σάββατο 16/12 έντονη κακοκαιρία θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι ισχυρότερες βροχοπτώσεις θα εντοπίζονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής Ελλάδας και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια. Πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις στην Ανατολική Μακεδονία και κυρίως στη Θράκη, οι οποίες θα επηρεάσουν πεδινές περιοχές στα βορειότερα τμήματα των περιοχών αυτών καθώς και πεδινά τμήματα του Έβρου.

⚠️❄️Πυκνή χιονόπτωση στο Χ.Κ της Βασιλίτσας αυτή την ώρα ❄️⚠️ΔΕΙΤΕ Ζωντανή εικόνα ΕΔΩ http://www.forecastweather.gr/καμερεσ/μακεδονιασ/χ-κβασιλίτσας-πίστα.html

ed by Forecast Weather Greece on Friday, December 15, 2023

Το νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρού και ανέφερε πως το Σάββατο (16-12-2023) θα χιονίσει και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή τις επόμενες ώρες σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, ενώ το Σάββατο η θερμοκρασία θα υποχωρήσει και στα κεντρικά τμήματα της χώρας κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α) από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (16-12-2023) θα υπάρξει ύφεση των φαινομένων στα δυτικά, αλλά στην ανατολική χώρα (κυρίως στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν τη Χαλκιδική) τα φαινόμενα θα διατηρηθούν έντονα έως και το απόγευμα,

β) μετά το απόγευμα του Σαββάτου (16-12-2023) τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και τα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα. Σε αυτές τις περιοχές, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν κατά την διάρκεια της νύχτας προς την Κυριακή.

❗️Εγνατία οδός στο ύψος του Μετσόβου μεγάλη προσοχή στον αυτοκινητόδρομοΦώτο : Πασχάλης Καμπούρης

ed by Forecast Weather Greece on Friday, December 15, 2023

Β. Χιονοπτώσεις, που κατά τόπους θα είναι πυκνές, θα σημειωθούν:

Το Σάββατο (16-12-2023) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδος, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (περίπου από 200μ). Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις βραδινές ώρες.

❄️⚠️Πυκνή χιονόπτωση έξω από την Καστοριά ❄️❗️Βίντεο : Παναγιώτης Κοτσαμπασόπουλος

ed by Forecast Weather Greece on Friday, December 15, 2023

Γ. Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν:

α) το Σάββατο (16-12-2023) αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο και από μεσημέρι σε όλο το Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ,

β) την Κυριακή (17-12-2023) οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο στα 8 μποφόρ μέχρι και το μεσημέρι, ενώ σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα και μετά,

Δ. παγετός θα σημειωθεί το Σαββατοκύριακο στη Βόρεια Ελλάδα που τοπικά την Κυριακή στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

ΕΛΛΑΔΑκακοκαιρια

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: