Κρήτη: Αποβολή σε 18 μαθητές που κατανάλωσαν αλκοόλ την Τσικνοπέμπτη

Χαμός σημειώθηκε στο 1ο Γυμνάσιο της Ιεράπετρας, καθώς ένα ολόκληρο τμήμα πήρε μονοήμερη αποβολή και τιμωρία μη συμμετοχής στις εκδρομές, επειδή κατανάλωσε αλκοόλ εντός του σχολείου την ημέρα της Τσικνοπέμπτης.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Περαντώνης, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, αναφέρθηκε στο θέμα και στις αντιδράσεις από κάποιους γονείς για τον χειρισμό του.

Σύμφωνα με τον κ. Περαντώνη, ο Σύλλογος Γονέων είχε κάνει αίτημα για να γίνει μια εκδήλωση την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, ιδέα που δεν βρήκε αρχικά σύμφωνους, ούτε τον ίδιο, ούτε τον Σύλλογο Καθηγητών, αφού στο παρελθόν υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις μαθητών που κατανάλωναν αλκοόλ.

Τελικά, μετά από πίεση κάποιων γονέων και μαθητών, αποφασίστηκε να γίνουν 3 ώρες μάθημα και στη συνέχεια να οργανωθεί μια εκδήλωση, όπου τα παιδιά θα έφεραν αναψυκτικά και σνακ, θα υπήρχε μουσική της επιλογής τους, ενώ οι γονείς θα αναλάμβαναν τα ψησίματα.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής, όμως, επειδή ένας γείτονας βρήκε ένα μπουκάλι πεταμένο έξω από το σχολείο, έγινε αντιληπτό πως μέσα σε μια αίθουσα κάποιοι μαθητές είχαν φέρει μαζί τους αλκοόλ, συγκεκριμένα 4 μπουκάλια, μαζί με κάποια άλλα πιο ελαφρά αλκοολούχα.

Αυτό το γεγονός οδήγησε στη συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων όπου οι μαθητές του συγκεκριμένου τμήματος και κάποιοι από ένα άλλο κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις.

Σύμφωνα με τον διευθυντή, κάποιοι μαθητές διαχώρισαν τη θέση τους, είπαν πως δεν πλήρωσαν για τα ποτά και δεν συμμετείχαν, με αποτέλεσμα να μην έχουν καμιά συνέπεια.

Έτσι αποφασίστηκε 15 μαθητές από το συγκεκριμένο τμήμα και 3 άλλοι μαθητές, να αποβληθούν για μέρα, να μην συμμετάσχουν σε πολυήμερες εκδρομές, αλλά και να κάνουν κάποιες παιδαγωγικές εργασίες που έχουν να κάνουν με αλκοόλ.

Ωστόσο, κάποιοι γονείς αντιδρούν και υποστηρίζουν πως κάποιοι μαθητές άδικα αποβλήθηκαν, ενώ παράλληλα παράπονα γίνονται για το γεγονός ότι ο διευθυντής ανακοίνωσε από τα μεγάφωνα του σχολείου όλα τα ονόματα των μαθητών του τμήματος, είτε συμμετείχαν ή όχι.

Ο κ. Περαντώνης παραδέχθηκε πως η κίνηση αυτή ίσως ήταν υπερβολική, όμως, από τη στιγμή που οι μαθητές δεν έλεγαν ποιοι ακριβώς συμμετείχαν, έκρινε πως έπρεπε να το κάνει γνωστό το γεγονός για τον παραδειγματισμό όλων.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: