Κριμαία: Μεγάλη φωτιά σε βάση του ρωσικού στρατού – Εκκενώθηκε το Κίροφσκι

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε στρατιωτική βάση του ρωσικού στρατού στην περιοχή Κίροφσκι της Κριμαίας, όπως ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης Σεργκέι Αξιόνοφ απευθύνοντας έκκληση προς τους κατοίκους τεσσάρων γειτονικών χωριών- τουλάχιστον δύο χιλιάδες άτομα- να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών για εκκένωση των κοινοτήτων.

Η πυρκαγιά είχε αποτέλεσμα να κλείσει ο κοντινός αυτοκινητόδρομος της Ταυρίδας, τόνισε ο κυβερνήτης Αξιόνοφ, όπως αναφέρει το Reuters. Οι πρώτες αναφορές στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «RIA» κάνουν λόγο για φωτιά σε χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων που πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Ωστόσο, το ρωσικό πρακτορείο TASS «μεταδίδει» ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από το παρακείμενο πεδίο βολής που βρίσκεται σε στρατιωτική βάση, χωρίς να διευκρινίζεται τι γίνεται στη βάση.

Από την πλευρά του, το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων «RBC-Ukraine» έκανε λόγο για εκρήξεις σε στρατιωτική βάση, συγκεκριμένα σε αποθήκες πυρομαχικών. Κατά τον τοπικό κυβερνήτη της Κριμαίας, πάνω από δύο χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής θα χρειαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας της πυρκαγιάς. Η εκκένωση θα είναι προσωρινή διαβεβαιώνουν οι τοπικές αρχές και υπόσχονται ότι σύντομα οι κάτοικοι θα επιστέψουν στις εστίες τους.

H πυρκαγιά στο Κίροσφκι έρχεται δύο 24ωρα μετά τις εκρήξεις στη γέφυρα της Κριμαίας, από τις οποίες έχασε τη ζωή του ένα ζευγάρι που κινούνταν εκείνη την ώρα πάνω στη γέφυρα.Το ανήλικο παιδί τους εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:  
Ακολουθήστε το Newsorama.gr