Κουμουτσάκος: Ο χρόνος περνάει- Στα ίχνη του βασικού υπεύθυνου της επίθεσης η ΕΛΑΣ

Μέσο του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε λόγο για ευθύνες πολιτικών και υπηρεσιακών αρμοδίων που «σε λίγο θα γίνουν ασήκωτες», καθώς παραμένουν ακόμη άφαντοι οι δράστες του ξυλοδαρμού του την Πέμπτη.

«Ο χρόνος περνάει. Οι ευθύνες πολιτικών και υπηρεσιακών αρμοδίων μεγαλώνουν και βαραίνουν. Σε λίγο θα είναι ασήκωτες», αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος στο tweet του, το οποίο συνοδεύει με μια φωτογραφία από το επεισόδιο.

“Σημαιοφόρος” της ΧΑ σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ ο κύριος δράστης της επίθεσης

Την ίδια ώρα σύμφωνα με στοιχεία αξιωματικών της ΕΛΑΣ ο κύριος δράστης της επίθεσης κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ήταν με κίτρινο λάβαρο μπροστά στην εξέδρα που μιλούσε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, σε συγκέντρωση μελών του νεοναζιστικού μορφώματος, στο Μενίδι τον Μάιο του 2013.

Ο 22χρονος με το τζόκεϊ και την αθλητική ζακέτα που γρονθοκοπεί στο κεφάλι τον βουλευτή, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματικούς, πρωτοστατεί σε όλες τις εμφανείς αλλά και «βρώμικες» δραστηριότητες του «πυρήνα» της Χρυσής Αυγής στο Μενίδι και την Δυτική Αττική. Έχει συμμετάσχει σε επιθέσεις και ληστείες αλλοδαπών, για κάποιες από τις οποίες προέκυψε προανακριτικά η συμμετοχή του και έχει κατηγορηθεί γι αυτές.

Είναι εκείνος που δίνει εντολές στον 24χρονο δήθεν «προστάτη» του βουλευτή, προκειμένου να τον οδηγήσει σε κατάλληλο σημείο για την εκδήλωση της επίθεσης και τον καθοδηγεί να σηκώσει το χέρι ως σύνθημα έναρξης. Σε βίντεο της επίθεσης στον κ. Κουμουτσάκο ακούγεται ο 22χρονος νεαρός με το τζόκεϊ να λέει στον προπορευόμενο 24χρονο «πάρτον». Εκείνος νεύει θετικά με το κεφάλι και στη συνέχεια παίρνει αγκαλιά τον βουλευτή για να τον οδηγήσει στο κατάλληλο σημείο για την επίθεση.

Από τις αναλύσεις των βίντεο της συγκέντρωσης του 2013, που έχουν στην κατοχή τους οι αστυνομικοί, είναι σχεδόν βέβαιοι πως ο κύριος εκφραστής της βίαιης επίθεσης εναντίον του βουλευτή, είναι το ίδιο πρόσωπο που συμμετέχει δυναμικά στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής. Η πλήρης ταυτοποίηση καταρρίπτει σύμφωνα με τους αστυνομικούς, τους ισχυρισμούς στελεχών της Χρυσής Αυγής ότι δεν γνωρίζει τους δράστες και ότι δεν είναι μέλη της.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», είναι αυτές που έχουν στην κατοχή τους οι αστυνομικοί και απεικονίζουν τον νεαρό, 20 χρόνων τότε, ο οποίος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, είναι εκείνος που γρονθοκοπεί στο κεφάλι τον κ. Κουμουτσάκο.

Action24.gr-Politiki

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: