Κορωνοϊος: 71 νέα κρούσματα – 1955 συνολικά – 86 νεκροί

Τρεις ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από τον κορωνοϊό, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών σε 86, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών υγείας για την πορεία της πανδημίας.

Από τους νεκρούς, 23 είναι γυναίκες και υπόλοιποι άνδρες.

Ακόμη, 71 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στη χώρα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 1.955. 79 ασθενείς μέχρι σήμερα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 16 έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, το 30% των θετικών στον Covid-19 είναι μεταξύ 18-39 ετών, 35% αυτών ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 40 και 59 ετών και ένα 21% βρίσκεται στην ηλικιακή ομάδα 65 ετών και άνω.

Όσον αφορά στη χρήση των γαντιών, ο λοιμωξιολόγος σημείωσε: «Λίγες είναι οι ενδείξεις ότι η χρήση τους προσφέρει προστασία. Οι προθέσεις είναι καλές, αλλά η εκτεταμένη χρήση είναι πολλές φορές μάταιη. Πολλοί φορούν γάντια για να προστατευτούν, αλλά έχουν και κινδύνους. Η υπερβολική εξάρτηση από τα γάντια προσφέρει ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας και μπορεί να προκαλέσει εφησυχασμό».

Όπως τόνισε, θα πρέπει να παύσει η χρήση γαντιών μιας χρήσης σε εξωτερικές δραστηριότητες και συνέστισε στον κόσμο να πλένει τα χέρια με σαπούνι και νερό ή με αντισηπτικό μετά από σούπερ μαρκετ, φαρμακεία ή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Σε ειδικές συνθήκες συγχρωτισμού θα μπορούσε να υπάρξει χρήση μάσκας», εξήγησε ο κ. Τσιόδρας.

 

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: