Κολομβία: Απόπειρα δολοφονίας σε βάρος της κατήγγιλε η αντιπρόεδρος Φράνσια Μάρκες

Η αντιπρόεδρος της Κολομβίας Φράνσια Μάρκες, η πρώτη Αφροκολομβιανή που κατέχει αυτό το αξίωμα στην ιστορία της χώρας, αποκάλυψε ότι η φρουρά της απέτρεψε απόπειρα δολοφονίας εναντίον της.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Μάρκες ανέφερε ότι έγινε «ελεγχόμενη ανατίναξη» μιας βόμβας που περιείχε περισσότερα από 7 κιλά εκρηκτικής ύλης και είχε τοποθετηθεί στον δρόμο που οδηγεί στο σπίτι της οικογένειάς της στο χωριό Γιολόμπο, στην επαρχία Κάουκα, όπου επρόκειτο να μεταβεί και η ίδια.

«Είναι μια νέα απόπειρα εναντίον της ζωής μου», πρόσθεσε η αντιπρόεδρος, η οποία είχε γίνει στόχος και το 2019, όταν ήταν ακόμη ακτιβίστρια οικολόγος. Τότε της είχαν επιτεθεί με χειροβομβίδα και με τουφέκι στην ίδια επαρχία.

Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από «μια εκρηκτική ουσία με βάση το νιτρικό αμμώνιο» που περιείχε επίσης σκόνη αλουμινίου και καρφιά.

Οι αρμόδιοι για την ασφάλειά της ενημερώθηκαν για την παρουσία «ύποπτων προσώπων» και «παράξενων αντικειμένων» στον δρόμο που οδηγεί στο χωριό.

Η Φράνσια Μάρκες είναι η αντιπρόεδρος της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην ιστορία της Κολομβίας που έχει ξεκινήσει μια φιλόδοξη πρωτοβουλία για κατάπαυση του πυρός με όλες τις ένοπλες οργανώσεις που δρουν στη χώρα. «Δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε, μέρα με τη μέρα, μέχρι να επιτύχουμε την Πλήρη Ειρήνη που ονειρεύεται η Κολομβία και την οποία χρειαζόμαστε. Δεν θα εγκαταλείψουμε αυτό το σχέδιο μέχρι να μπορέσουμε να ζήσουμε σε πραγματική αρμονία σε όλες τις περιοχές» της χώρας, τόνισε στην ανάρτησή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: