Κοινός υποψήφιος Εργατικών και Πρασίνων ο Τίμερμανς στις εκλογές του Νοεμβρίου

Ο Φρανς Τίμερμανς, ο κοινός υποψήφιος πρωθυπουργός του Εργατικού Κόμματος και των Πρασίνων στις ολλανδικές εκλογές, στις 22 Νοεμβρίου, θα παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιου για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, δήλωσε την Τρίτη Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Το Εργατικό Κόμμα και η Πράσινη Αριστερά επιβεβαίωσαν την Τρίτη ότι ο Τίμερμανς θα είναι ο κοινός τους υποψήφιος στις εκλογές.

Τον Ιούλιο, ο 62χρονος Τίμερμανς είχε εκφράσει την επιθυμία να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας του και είπε πως θα ήταν υποψήφιος επικεφαλής για να ηγηθεί του κοινού ψηφοδελτίου.

Δεν είναι σαφές ποιος θα τον αντικαταστήσει στη θέση του επιτρόπου, η οποία διαχειρίζεται ένα ευρύ πακέτο πολιτικών της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον.

Η Ολλανδία αναμένεται να προτείνει νέο υποψήφιο για την Επιτροπή, αλλά αυτός ο υποψήφιος δεν θα έχει αυτομάτως τις ίδιες αρμοδιότητες με αυτές που είχε ο Τίμερμανς.

Ο Ολλανδός πολιτικός, ο οποίος μιλά αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ρωσικά εκτός από ολλανδικά και πέρασε σχεδόν μια δεκαετία στις Βρυξέλλες, είναι γνωστή πολιτική προσωπικότητα στην χώρα του, έχοντας διατελέσει υπουργός Εξωτερικών από το 2012 έως το 2014.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: