Κόντρες, μπηχτές και γέλια στη Βουλή

Κόντρες, μπηχτές και γέλια στη Βουλή

Κόντρες, μπηχτές και γέλια στη Βουλή
Σφοδρή σύγκρουση ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝ.ΕΛ και του προέδρου του Ποταμιού ξέσπασε στη Βουλή όταν ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στις αμοιβές που λάμβανε ο Στ. Θεοδωράκης όταν ο τελευταίος δούλευε στην ΕΡΤ.

Κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων των αρχηγών των κομμάτων στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε όταν ο Πάνος Καμμένος είπε πως Εγώ δεν έπαιρνα 20.000 ευρώ το επεισόδιο στην ΕΡΤ αναφερόμενος στον Στ. Θεοδωράκη. Με τη σειρά του ο πρόεδρος του Ποταμιού του απάντησε με αιχμηρό τρόπο λέγοντας ότι δεν ζούμε όλοι από τα λεφτά των πατεράδων μας.

Ο κ. Καμμένος, κατά την τοποθέτησή του απάντησε: Ο κ. Θεοδωράκης μίλησε για την ΕΡΤ. Όμως πόσα έπαιρνε ο ίδιος για τις συμπαραγωγές της ΕΡΤ και την βούλιαξε; Αυτοί που έπαιρναν 20άρια και 30άρια. Ας έρθει να ζητήσει συγγνώμη και ας συμπαραταχθεί κοντά μας.

Μάλιστα ο κ. Θεοδωράκης και το Ποτάμι δεν ήταν μέσα στην αίθουσα όταν μιλούσε ο Π. Καμμένος. Ωστόσο κάποιος ενημέρωσε τον κ. Θεοδωράκη και αυτός μπήκε στην Ολομέλεια ζητώντας το λόγο.

Με διάθεση να εξομαλύνει το τεταμένο κλίμα, η κυρία Κωνσταντοπούλου του είπε: Θα σας δώσω το λόγο, αλλά πότε προλάβατε να ακούσετε τι είπε ο κ. Καμμένος;.

Στο σημείο αυτό, ο Γρηγόρης Ψαριανός φώναξε και οι τοίχοι έχουν αυτιά, με αποτέλεσμα η πρόεδρος να του ανταπαντήσει: Μάλλον ο κ. Ψαριανός αυτοπροσδιορίζεται ως τοίχος.

Ο κ. Θεοδωράκης την κάλεσε να τελειώσει τα ευφυολογήματα και τα ανέκδοτα…

Πήρε το λόγο και χωρίς να αναφέρει το όνομα του είπε: Θέλω να πω στον προηγούμενο ομιλητή ότι δεν είμαστε όλοι πλούσιοι και δεν ζούμε με τα λεφτά των πατεράδων μας. Υπάρχουν άνθρωποι που δούλεψαν και ήταν υποχρεωμένοι να δουλέψουν σε μεγάλα μαγαζιά. Είμαστε υπερήφανοι γι” αυτή τη ζωή που χτίσαμε. Για να μπούμε στην πολιτική αφήσαμε τις δουλειές μας.

Άμεση ήταν η ανταπάντηση από τον κ. Καμμένο: Και εγώ δούλεψα επί πολλά χρόνια. Ο πατέρας μου δούλεψε και πλήρωνε φόρους, αλλά 20.000 από την ΕΡΤ δεν έπαιρνε. Υπήρχαν εργαζόμενοι με 700 ευρώ που απολύθηκαν, γιατί κάποιοι σαν και εσάς έπαιρναν τη μερίδα του λέοντος.

Μια μικρή ένταση σημειώθηκε κατά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά.

Επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι σε τηλεοπτικές του παρουσίες και σε συνέντευξη στον κ. Θεοδωράκη όπου είχε πει ότι δεν θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ αλλά ποτέ δεν κάλεσε τους πολίτες να πληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και αναρωτήθηκε άλλη ήταν η πατρίδα μας τότε κύριε Τσίπρα;, αναφερόμενος στην έκκληση του πρωθυπουργού στους πολίτες να πληρώσουν τις δύο τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

Από τη θέση του ο κ. Τσίπρας σήκωνε τα χέρια και φώναζε γελώντας ότι τότε δεν υπήρχε ΕΝΦΙΑ.

Στο μεταξύ ωςαπαράδεκτο έκρινε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έγγραφο που κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τα πρακτικά της Βουλής.

Ο κ. Σαμαράς κατά την ομιλία του αποκάλυψε ότι η τρόικα ζητούσε από την κυβέρνηση να ληφθούν μέτρα 1 δισ. ευρώ για το 2014 τα οποία όμως η τότε κυβέρνηση αρνήθηκε και με διαπραγμάτευση κατάφερε να ακυρώσει. Κατέθεσε μάλιστα το εμπιστευτικό έγγραφο που περιλαμβάνει εκείνα τα μέτρα της τρόικας.

Μετά το τέλος της ομιλίας του όμως η κυρία Κωνσταντοπούλου έκρινε ότι δεν μπορεί να παραληφθεί καθώς έχουν αποκοπεί τα στοιχεία αποστολέα και παραλήπτη. Κάλεσε μάλιστα τους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού να επανακαταθέσουν το επίσημο έγγραφο.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: