Κέρι: Οι ΗΠΑ θα κάνουν ότι μπορούν για να επανέλθει η ανάπτυξη στην Ελλάδα

“Οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι μπορούν για να δούμε την Ελλάδα να επανέρχεται στο δρόμο της ανάπτυξης, για να ανακτήσουμε την ελπίδα για τη χώρα” τόνισε ο Τζον Κέρι στον διάλογο που είχε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες στα πρώτα λεπτά της συνάντησης του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου και υπογράμμισε ότι εκτιμά τις προσπάθειες που κάνει η Αθήνα στον οικονομικό τομέα.

Παράλληλα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό ευχαριστώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη συνεργασία στα θέματα ασφαλείας.Συγκεκριμένα είπε: «Συνεργαζόμαστε πολύ στενά και ξέρω ότι αντιμετωπίζετε προκλήσεις στο μεταναστευτικό αλλά αυτό θα το συζητήσουμε αργότερα».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας αφού καλοσώρισε τον κ. Κέρι και μετά από τις ερωτήσεις για το ταξίδι του, επισήμανε στον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ότι ήρθε στην Ελλάδα «σε μια κρίσιμη περιοδο».

«Είμαστε κόμβος σταθερότητας στην περιοχή» διαβεβαίωσε τον Τζον Κέρι και πρόσθεσε ότι «βασιζόμαστε στους ιστορικούς δεσμούς με τις χώρες της περιοχής για να βρούμε λύσεις προκειμένου να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες στην ευρύτερη περιοχή».

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ επισκέπτεται την Ελλάδα αμέσως μετά την επίσκεψη του στην Κύπρο και ένα μήνα μετά την αναβληθείσα επίσκεψη του στην Αθήνα εξαιτίας των εξελίξεων στην Συρία με γεμάτη ατζέντα.

Τα βασικά σημεία της είναι το κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η ονομασία των Σκοπίων, η ασφάλεια, ο αγωγός TAP και η απομείωση του χρέους.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: