Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Τουλάχιστον 187 οι επίσημοι προσκεκλημένοι – 50 Έλληνες ανάμεσά τους

Πυρετώδεις συνεχίζουν να είναι οι προετοιμασίες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η οποία θα τελεστεί τη Δευτέρα (16/1) στις 12 το μεσημέρι.

Oι εξελίξεις αφορούν σε όσα συμβαίνουν στο Τατόι, στο χώρο όπου είναι θαμμένοι οι γονείς του τέως βασιλιά, δίπλα στους οποίους θα ταφεί ο ίδιος. Τα τελευταία 24ωρα μηχανήματα βαρέως έργου βρίσκονται στην περιοχή με στόχο να γίνουν οι κατάλληλες προετοιμασίες ώστε η ταφή του να γίνει χωρίς απρόοπτα.

Η εξόδιος ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος θα ταφεί ως ιδιώτης, θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο Τατοϊου.

Όπως έγινε γνωστό, αναβαθμισμένη θα είναι η παρουσία της κυβέρνησης στην κηδεία, με παρόντα – εκτός της υπουργού Πολιτισμού- τον αντιπρόεδρο της Παναγιώτη Πικραμμένο.

Ποιοι θα δώσουν το «παρών» στην κηδεία

Τουλάχιστον 187 είναι οι επίσημοι προσκεκλημένοι στην κηδεία του τέως βασιλιά.

Μεγάλη θα είναι η εκπροσώπηση της ισπανικής βασιλικής οικογένειας, με την βασιλομήτωρα Σοφία και την αδελφή της Ειρήνη να βρίσκονται ήδη στην Αθήνα. Παράλληλα, στην κηδεία θα παρευρεθούν ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος, η σύζυγός του Λετίθια, οι αδελφές του Φίλιππου που είναι και ανιψιές του τέως, καθώς και ο επίτιμος βασιλιάς Χουάν Κάρλος από το Άμπου Ντάμπι όπου βρίσκεται εξόριστος. Το παρών αναμένεται να δώσει και ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Χένρι, ξάδελφος του τέως βασιλιά.

Στην κηδεία θα παρευρεθούν επίσης μέλη των βασιλικών οικογενειών της Σουηδίας, της Νορβηγίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας, ενώ πιθανή είναι επίσης η παρουσία της βασίλισσας της Δανίας, Μαργαρίτας.

Παράλληλα, 50 Έλληνες έχουν προσκληθεί, μεταξύ αυτών στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά, πολιτικοί, επιχειρηματίες, ενώ ανάμεσά τους είναι και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ποιος θα εκπροσωπήσει τελικά τη βρετανική βασιλική οικογένεια, με επικρατέστερο το όνομα της πριγκίπισσας Άννας.

«Φρούριο» η Αθήνα

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: