Κερδοφόρο το πρώτο εξάμηνο του 2022 για το BMW Group

Παρά το δύσκολο και ασταθές περιβάλλον το BMW Group παρέμεινε στην πορεία του το πρώτο εξάμηνο του 2022. Η εταιρεία αντιμετώπισε προκλήσεις όπως οι συνεχιζόμενες διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και οι ελλείψεις ημιαγωγών και συγκεκριμένων εξαρτημάτων προμηθευτών.

Η εταιρεία πέτυχε περιθώριο EBT του Group 24,5% (2ο Τρίμηνο 2022: 11,3%). Η επανεκτίμηση των μετοχών που κατείχε προηγουμένως στην Κινεζική Κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive Ltd. (BBA) συνέβαλε στην υψηλή απόδοση. Αυτή η επανεκτίμηση λόγω της πλήρους ενοποίησης στις 11 Φεβρουαρίου αύξησε  το οικονομικό αποτέλεσμα κατά € 7,7 δισ.

Το περιθώριο EBIT του αυτοκινητιστικού τομέα το 2ο τρίμηνο ήταν  8,2% ( HY 1 2022: 8,5%). Τα πρώτα δύο τρίμηνα της χρονιάς, η πλήρης ενοποίηση της BBA περιόρισε τα κέρδη του Αυτοκινητιστικού Τομέα. Εξαιρουμένων των επιδράσεων από την πλήρη ενοποίηση,το BMW Group κατέγραψε περιθώριο EBIT στον Αυτοκινητιστικό Τομέα 12,0% το 2ο Τρίμ.  ( HY 1 2022: 12,6%) ‒ πολύ πάνω από τον μακροπρόθεσμο στρατηγικό στόχο του 8 -10%.

Στη μακροπρόθεσμη επιτυχία του BMW Group συνεισφέρει το πρωτοποριακό πνεύμα και η σταθερή εστίασή του στην καινοτομία. Μια επερχόμενη απόδειξη της καινοτόμου δύναμής του είναι η αμιγώς ηλεκτρική NEUE KLASSE. Αυτή θα είναι πλήρως προσανατολισμένη στη βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία, χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και μεθόδους παραγωγής από τα μέσα της δεκαετίας και μετά. Τα αμιγώς ηλεκτρικά προϊόντα της NEUE KLASSE θα συμβάλλουν σημαντικά στους όγκους πωλήσεων του BMW Group από τα μέσα της δεκαετίας και μετά και θα επιταχύνουν περαιτέρω την ενίσχυση της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Κερδοφόρο το πρώτο εξάμηνο του 2022 για το BMW Group gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: