Κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία ο άντρας πίσω από το «φόρεμα που γκρέμισε το Ίντερνετ»

Ο άνδρας που έγινε παγκόσμια γνωστός χάρη στο φόρεμα που όλο το Ίντερνετ αναρωτιώταν αν είναι μπλε ή χρυσό, κατηγορείται ότι προσπάθησε να σκοτώσει τη σύζυγό του.

Ο Κέιρ Τζόνσον εμφανίστηκε σε δικαστήριο στη Γλασκώβη αφού κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας της Γκρέις Τζόνστον πέρυσι τον Μάρτιο. Κατηγορείται ακόμη για ενδοοικογενειακή βία και εξαναγκασμό σε βάρος της συζύγου του, περιστατικά που κορυφώθηκαν όταν προσπαθήσει να τη σκοτώσει πιέζοντας τον λαιμό της.


Το ζευγάρι, που κατάγεται από νησί στα ανοιχτά της Σκωτίας, έγινε παγκόσμια γνωστό μετά τον γάμο τους το 2015, αφού η μητέρα της νύφης φόρεσε ένα φόρεμα που προκάλεσε συζήτηση σχετικά με τα πραγματικά του χρώματα. Άλλοι το έβλεπαν μαύρο και μπλε, ενώ άλλοι είδαν λευκό και χρυσό.

Το «φόρεμα που γκρέμισε το Διαδίκτυο» έγινε viral από φωτογραφία καλεσμένης στον γάμο, η οποία απηύθυνε έκκληση για βοήθεια.

Η πρόσκαιρη δημοσιότητα όμως για το ζευγάρι πήρε τέλος και πλέον αποκαλύπτεται ότι η κοινή τους ζωή κάθε άλλο πάρα ομαλή ήταν.

Ο Τζόνστον, μεταξύ Απριλίου του 2019 και Μαρτίου του 2022, κατηγορείται ότι έσπρωχνε τη σύζυγό του, της έβαζε τις φωνές, την απειλούσε με μαχαίρι και απειλούσε να τη σκοτώσει. Έκανε επίσης κεφαλοκλείδωμα στη σύζυγο και ότι την έσυρε από παμπ, όταν εκείνη αρνήθηκε να φύγει μαζί του. Ακόμη κατηγορείται ότι απομόνωσε τη σύζυγό του από τους φίλους της και παρακολουθούσε τις κινήσεις της και τα οικονομικά της.

Η συμπεριφορά του φέρεται να κορυφώθηκε όταν την ακινητοποίησε καταγής και κάθισε πάνω της. Μετά έβαλε τα χέρια του στο λαιμό της και τον πίεζε ενώ προέβαινε σε απειλές βίας.

Ο 38χρονος αρνείται όλες τις κατηγορίες που τον βαρύνουν. Μετά την προκαταρκτική ακρόαση, η δίκη θα αρχίσει το 2024.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: