Κατασκοπευτικό θρίλερ στις ΗΠΑ: Συνέλαβαν Έλληνα επιχειρηματία για συνωμοσία υπέρ της Ρωσίας

Τη σύλληψη ενός Έλληνα επιχειρηματία, στις 9 Μαΐου στο Παρίσι ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές, καθώς, όπως υποστηρίζουν, βοήθησε τη Μόσχα να αποκτήσει στρατιωτικές τεχνολογίες αμερικανικής προέλευσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Δρ Νικόλαος Μπογονικολός, Έλληνας υπήκοος, παραμένει υπό κράτηση, εν αναμονή της διαδικασίας για την έκδοσή του. Χθες, το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν του άσκησε ποινικές διώξεις. Σύμφωνα με τον Αμερικανό εισαγγελέα Breon Peace, ο επιχειρηματίας φαινομενικά λειτουργούσε ως αμυντικός ανάδοχος για το ΝΑΤΟ και άλλες συμμαχικές χώρες. Ωστόσο, «ο κατηγορούμενος και η εταιρεία του είχαν διπλές συναλλαγές, βοηθώντας στην τροφοδότηση της πολεμικής προσπάθειας της Ρωσίας και στην ανάπτυξη όπλων επόμενης γενιάς».

Το Γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ στην Ανατολική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 16 Μαΐου αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος φέρεται «να συνωμότησε για να αποκτήσει ευαίσθητες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στην κβαντική πληροφορική και στις πυρηνικές δοκιμές για να προωθήσει τις προσπάθειες αμυντικής έρευνας και ανάπτυξης της Ρωσίας».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: