Γερμανία: Οι Ρώσοι μοτοσικλετιστές «Λύκοι της Νύχτας» ξεκίνησαν από τη Μόσχα για την επέτειο της 9ης Μαΐου

Η ομάδα των πιστών στο Κρεμλίνο Ρώσων μοτοσικλετιστών «Λύκοι της Νύχτας» σκοπεύει να φθάσει στο Βερολίνο στις 9 Μαΐου, για την επέτειο της νίκης του Κόκκινου Στρατού επί της Βέρμαχτ του Χίτλερ.

Το κομβόι έχει ήδη ξεκινήσει από τα νοτιοανατολικά της Μόσχας, με εκατοντάδες μοτοσικλετιστές, οι οποίοι, εκτός από τις ρωσικές και σοβιετικές σημαίες, πρόσθεσαν τώρα στις μηχανές τους και το σύμβολο «Ζ», υπέρ της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η χρήση του συμβόλου απαγορεύεται στη Γερμανία και τιμωρείται με έως και τριών ετών φυλάκιση. Ο αρχηγός της ομάδας Αλεξάντρ Ζαλντοστάνοφ αυτοχαρακτηρίζεται «φίλος του Πούτιν» και έχει συμπεριληφθεί στις λίστες κυρώσεων της Δύσης, λόγω της ανοιχτής στήριξης στην προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.

Η πομπή θα περάσει από το Βόλγκογκραντ (πρώην Στάλινγκραντ), όπου δόθηκε η καθοριστικής σημασίας μάχη την περίοδο 1942-3 και θα κατευθυνθεί στο Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, για να μοιράσει ανθρωπιστική βοήθεια σε πολίτες και ρώσους στρατιώτες. Ο στόχος των «Λύκων της Νύχτας», οι οποίοι ονόμασαν τη φετινή τους διαδρομή «Δρόμοι της Νίκης», είναι να φθάσουν στο Βερολίνο στις 9 Μαΐου, ημέρα εορτασμού στη Ρωσία του τέλους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στη Γερμανία η επέτειος τιμάται στις 8 Μαΐου.

Οι «Λύκοι της Νύχτας» ιδρύθηκαν το 1989, λίγο πριν από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και κατά το παρελθόν έχουν επανειλημμένα οδηγήσει από τη Μόσχα στο Βερολίνο για την επέτειο, ενώ βρίσκονται πάντα στο μικροσκόπιο της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος. Πέρυσι πάντως βρέθηκαν στη γερμανική πρωτεύουσα μόλις 15 μοτοσικλετιστές, οι οποίοι ωστόσο προέρχονταν από τη Φρανκφούρτη και όχι από τη Ρωσία.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: