Καμμένος από ΔΕΘ: «Απολύτως καταδικαστέο» το θέμα του Ωραιοκάστρου

Ως «απόλυτα καταδικαστέο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, το θέμα με τους γονείς στο Ωραιόκαστρο που απαιτούν να μη γίνουν δεκτά προσφυγόπουλα στο 5ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσε κατά την παρουσία του στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, είπε ότι είναι απολύτως καταδικαστέο να πει ο οποιοσδήποτε ότι τα παιδάκια αυτά είναι μολυσμένα.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει γονιός ο οποίος μπορεί να πει ότι αυτά τα παιδάκια είναι μολυσμένα και δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τα δικά μας. Είναι απαράδεκτο, είναι καταδικαστέο από όλους μας. Εάν έγιναν τέτοιες δηλώσεις είναι θλιβερές και πραγματικά δεν θέλω να το πιστέψω ότι μπορεί να υπάρχει γονιός ο οποίος έκανε τέτοιες δηλώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είπε, επίσης, ότι «με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή οι πολίτες, οι Έλληνες, στο σύνολό τους, ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων, δείξαμε ένα πολύ ανθρώπινο πρόσωπο κι αυτό το εισπράττουμε. Σε μια δύσκολη στιγμή αυτός ο λαός τους αγκάλιασε τους πρόσφυγες», ενώ σημείωσε πως «αυτή η χώρα έχει μνήμες», υπενθυμίζοντας τους Έλληνες που έφυγαν από τη Σμύρνη το 1922 και τα πρώτα καράβια που τους φιλοξένησαν ήταν από τη Συρία.

Για το ενδεχόμενο εκλογών
Ο κ. Καμμένος απέκλεισε και το ενδεχόμενο να γίνουν πρόωρες εκλογές. «Δεν θα του κάνουμε το χατίρι του κ. Μητσοτάκη, που ζητάει εκλογές, αν και με συγκινεί ιδιαίτερα η φράση του Κώστα Καραμανλή προς τον Γιώργο Παπανδρέου, ότι ενίοτε τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά, γιατί η χώρα χρειάζεται σταθερότητα» είπε.

Μάλιστα, σε ερώτηση αν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης αντέχει έως το τέλος της τετραετίας απάντησε «αντέχουμε μέχρι το 2019 και μέχρι το 2023», ενώ για τη συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι είναι «άριστη», «έντιμη», ότι έχουν διαφορές, αλλά υπάρχει απόλυτος σεβασμός στις «κόκκινες γραμμές» των δύο πλευρών και ότι τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν, επιλύθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

Ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε, επίσης, ότι οι διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με τους θεσμούς πάνε πάρα πολύ καλά.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: