Καμερούν: Τους 426 έχουν φθάσει οι νεκροί μετά την επανεμφάνιση της χολέρας το 2021

Άλλοι 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της χολέρας στο Καμερούν, όπου τις τελευταίες δύο εβδομάδες το ξέσπασμα της εξαιρετικά μολυσματικής ασθένειας έχει επιδεινωθεί ξανά, με τον απολογισμό των θυμάτων να φθάνει έτσι τους 426 νεκρούς από τον Οκτώβριο του 2021, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας του κράτους της κεντρικής Αφρικής.

Από τα τέλη του Μαρτίου, στο Καμερούν καταγράφεται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, έπειτα από περίοδο ύφεσης της επιδημίας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανερχόταν χθες στα 1.868, σύμφωνα με Λίντα Εσό, στέλεχος του υπουργείου Υγείας.

Η χολέρα, ασθένεια που προκαλεί οξεία διάρροια και μπορεί να σκοτώσει μέσα σε ώρες ελλείψει θεραπείας, επανεμφανίζεται σποραδικά στην πελώρια χώρα της κεντρικής Αφρικής με πάνω από 25 εκατομμύρια κατοίκους. Εντός 2023, κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε 14 κράτη της Αφρικής, ανέφερε ο ΠΟΥ σε έκθεσή του που δημοσιοποιήθηκε χθες.

Ο ΠΟΥ, μέρος του συστήματος του ΟΗΕ, εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για το γεγονός πως αρκετές από αυτές της χώρας καταγράφουν υψηλότερα ποσοστά θνητότητας από ό,τι προηγούμενα χρόνια.

Στο Καμερούν, «πάνω από το 79% των περιπτώσεις φθάνει σε δομές υγείας σε σχετικά σοβαρή ως πολύ σοβαρή κατάσταση», κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες τα κρούσματα να αποδειχθούν θανάσιμα, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Υγείας που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Προηγούμενη έξαρση της χολέρας στο Καμερούν, από τον Ιανουάριο ως τον Αύγουστο του 2020, είχε στοιχίσει τη ζωή σε 66 ανθρώπους.

Στις αρχές του 2021, ο ΠΟΥ υπολόγιζε πως κάθε χρόνο σε παγκόσμια κλίμακα καταγράφονται 1,3 ως 1,4 εκατομμύρια κρούσματα χολέρας και 21.000 ως 143.000 θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: