Κακουργηματική δίωξη σε δύο αδέλφια για 16 τόνους αδήλωτης ρακής – Ο έλεγχος στο αποστακτήριο και η επεισοδιακή διαφυγή

Κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Ηρακλείου Κρήτης σε βάρος δύο αδελφών για την υπόθεση των 16 και πλέον τόνων αδήλωτης ρακής που εντοπίστηκε από Κινητή Μονάδα του Τελωνείου Ηρακλείου στη διάρκεια ελέγχων σε ρακοκάζανα.

Σύμφωνα με το cretalive, οι δύο διώκονται λαθρεμπορία από κοινού σε βαθμό κακουργήματος, με τον έναν που έχει συλληφθεί να παίρνει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί στην αρμόδια Ανακρίτρια αύριο το πρωί.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο αποστακτήριο που βρίσκεται σε οικισμό του Δήμου Μαλεβιζίου ο ιδιοκτήτης ήταν παρών, με τους ελεγκτές να τον επιβιβάζουν σε όχημα, προκειμένου να τον οδηγήσουν στο Α.Τ. Μαλεβιζίου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της σύλληψης. Στη διάρκεια της διαδρομής, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, ο καζανάρης κατόρθωσε να βγει από το όχημα, ενώ αυτό ήταν εν κινήσει και να διαφύγει μέσα από τα χωράφια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αδελφός του, 56 ετών, συνελήφθη στο χώρο της αποθήκης στο Γάζι, καθώς φέρεται να επιχειρούσε, όταν έφτασαν οι ελεγκτές, να χύσει στο έδαφος ποσότητα ρακής από μια δεξαμενή 5.000 λίτρων. Φέρεται μάλιστα να είχε ήδη ρίξει μεγάλη ποσότητα στην αποχέτευση.

ΕΛΛΑΔΑΚρητηλαθρεμποριασυλληψη

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: