Κακοκαιρία από το μεσημέρι με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Πότε «χτυπά» την Αττική

Με την ΕΜΥ να έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, ο καιρός επιδεινώνεται από σήμερα το μεσημέρι αρχικά στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Βροχές και καταιγίδες θα έχουμε συγκεκριμένα σε Επτάνησα, Δυτική Πελοπόννησο και από το μεσημέρι και μετά ο κύριος όγκος των φαινομένων θα επηρεάσει την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Αττική, Εύβοια μέχρι και τις Σποράδες, ανέφερε στο χθεσινό δελτίο της ΕΡΤ ο Σάκης Αρναούτογλου. Το βράδυ οι καταιγίδες θα «σπάσουν» στα δύο με τα φαινόμενα να εντοπίζονται στα δυτικά της χώρας, στο Αιγαίο και στα ανατολικά νησιωτικά.

Το πέρασμα της καταιγίδας από την Αττική θα γίνει αργά το απόγευμα της Παρασκευής προς βράδυ, σύμφωνα με τα δεδομένα που παρουσίασε το απόγευμα της Πέμπτης ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς.

Δύο διαδοχικές κακοκαιρίες

Συγκεκριμένα, έρχονται δύο διαδοχικές κακοκαιρίες. Η μία την Παρασκευή – Σάββατο και η άλλη τη Δευτέρα. Τα χαρακτηριστικά τους θα είναι οι βροχές, οι ισχυρές καταιγίδες αλλά και οι ενισχυμένοι νοτιάδες που θα φτάσουν τα 8-9 μποφόρ, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Λογικά θα έρθουν αρκετά έκτακτα δελτία επιδείνωσης του καιρού από την Παρασκευή και μετά από τους αρμόδιους δημόσιους φορείς. Γιατί όμως να μην τα προλάβουμε ώστε να ενημερωθείτε νωρίτερα και αναλυτικά ;

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:  
Ακολουθήστε το Newsorama.gr