Καιρός: Βροχές, ισχυροί νοτιάδες και Αφρικανική σκόνη το Σαββατοκύριακο

Μετά από τις εξαιρετικές για την εποχή καιρικές συνθήκες που απολαμβάνουμε τις τελευταίες ημέρες, ο καιρός θα αλλάξει από το προσεχές Σάββατο, καθώς, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Γιάννη Καλλιάνου, αναμένονται γενικευμένες βροχές σε όλη την Ελλάδα αλλά και ισχυροί νοτιάδες που θα φέρουν και σκόνη από την Αφρική.

Συγκεκριμένα, ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος μέχρι την Παρασκευή, ωστόσο από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και κυρίως από τη δυτική Ελλάδα θα ξεκινήσει κακοκαιρία, με έντονες βροχοπτώσεις. Από το μεσημέρι του Σαββάτου θα επεκταθούν οι βροχοπτώσεις και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και προς το απόγευμα και στα υπόλοιπα θαλάσσια και νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Ακόμη, το Σάββατο οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά και θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις. Ειδικά σε περιοχές του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου, η ένταση των ανέμων θα φτάσει ακόμη και τα 9 μποφόρ.

Όσον αφορά στην Κυριακή, θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα τοπικές αυτή τη φορά βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας, χωρίς, όμως, την ένταση και τη διάρκεια που θα έχουν το Σάββατο. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα ξεκινήσει να σημειώνει σταδιακή πτώση λόγω της βαθμιαίας στροφής των ανέμων σε βορειοδυτικούς, με αποτέλεσμα κάποιες χιονοπτώσεις να κατέβουν λίγο χαμηλότερα υψομετρικά.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: