Καιρός: Καταιγίδες και σήμερα – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Παρά την εξασθένηση του βαρομετρικού χαμηλού στο Ιόνιο Πέλαγος και τη σταδιακή απομάκρυνσή του από τη χώρας μας σήμερα, η αστάθεια στην ατμόσφαιρα θα διατηρηθει, ευνοώντας την εκδήλωση καταιγίδων.

Βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλώνονται από νωρίς το πρωί στη Δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία, και μετά το μεσημέρι καταιγίδες θα αναπτυχθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και τοπικά στο Αν. Αιγαίο και την Κρήτη. Βροχοπτώσεις προβλέπονται και σε περιοχές της Θράκης οι οποίες πλήττονται από έντονη ξηρασία.

Ο χάρτης δείχνει το προβλεπόμενο ύψος βροχής σε χιλιοστά σήμερα, σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).


Ο καιρός σήμερα

Προβλέπονται από το πρωί αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με βροχοπτώσεις κατά διαστήματα, πιο έντονες στην Ήπειρο, τα Επτάνησα και τη Δυτική Ελλάδα. Μετά το μεσημέρι καταιγίδες μικρής διάρκειας θα σημειώνονται και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στα ορεινά πολύ πιθανό να σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις με μικρής διαμέτρου χαλάζι. Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν το απόγευμα και στα νησιά του Αν. Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 16 βαθμούς), 7 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 5 έως 17 βαθμούς), 12 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 24 βαθμούς στην Κρήτη, 12 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, και έως ισχυροί στο Θρακικό Πέλαγος έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Στο Ιόνιο θα πνέουν κυρίως από νότιες και ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4 μποφόρ.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cscoffgz8u3d)

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση τη νύχτα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: