Καύσωνας Κλέων – Ξεπέρασε και πάλι τους 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στη νότια Κρήτη

Σχετικά καλύτερη ήταν η κατάσταση την Κυριακή σε ό,τι αφορά τον καύσωνα, αν και πάλι η Κρήτη είχε τα πρωτεία με θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Χθες Σάββατο πάντως η μέγιστη είχε ξεπεράσει τους 44 βαθμούς, μία από τις υψηλότερες των τελευταίων ετών στη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι μέγιστες θερμοκρασίες στη Δυτική Ελλάδα και στη Νότια Κρήτη, ξεπέρασαν τοπικά τους 40 βαθμούς.

Συνολικά 78 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες άνω των 37 βαθμών Κελσίου.

Τις υψηλότερες τιμές είχαμε στο Πετροκεφάλι Μοιρών με 40,9 βαθμούς και στη Σίβα Ηρακλείου με 40,7 βαθμούς. Στην Προσφυγικά Πάτρας η θερμοκρασία άγγιξε τους 40,4 βαθμούς και στο Αστέρι Λακωνίας τους 40,4 βαθμούς.


Και «θαλάσσιος καύσωνας»

Το metro.gr σημειώνει ακόμη ότι οι υψηλές τιμές θερμοκρασίας του αέρα και η απουσία ισχυρών ανέμων στα πελάγη μέχρι το Σάββατο 15/7, οδήγησαν σε αύξηση της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας στα ελληνικά πελάγη.

Η θερμοκρασία στα πρώτα 10 εκατοστά βάθους εκτιμάται από δορυφορικές μετρήσεις στο Βόρειο, Κεντρικό, και Νοτιοδυτικό Αιγαίο μεταξύ 27-28°C, τιμές περίπου 3°C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: