Ιτούδης: «Να έχουμε ίδια αποφασιστικότητα και στον τελικό»


Ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Δημήτρης Ιτούδης, επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου, μετά την πρόκριση της «ρωσικής αρκούδας» στον τελικό του φάιναλ φορ του Βερολίνου, ότι έβλεπε στα μάτια των παικτών του ότι είχαν το παιχνίδι με την Λοκομοτίβ Κουμπάν, ενώ ζήτησε ίδια αποφασιστικότητα και στον τελικό.

«Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες και την ομάδα στο σύνολο. Ήμασταν συγκεντρωμένοι. Παίξαμε καλύτερα και αξίζαμε τη νίκη», είπε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος οδήγησε την ΤΣΣΚΑ στον πρώτο της τελικό Euroleague μετά από τρεις διαδοχικές αποτυχίες σε ημιτελικά φάιναλ φορ, και συνέχισε:

«Ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Προσπαθούσαμε να χαλάσουμε το παιχνίδι της Λόκο , η οποία κινεί καλά τη μπάλα. Τους υποχρεώσαμε να πάρουν ατομικές αποφάσεις. Μπορούν να υποστηρίξουν αυτό το παιχνίδι. Κάτι δίνεις, κάτι παίρνεις και συνολικά ήμασταν καλύτεροι. Ευχαριστώ τους πάικτες που ήταν συγκεντρωμένοι. Εβλεπες στα μάτια τους ότι είχαμε το παιχνίδι. Θέλω να έχουμε την ίδια αποφασιστικότητα και στον τελικό. Είναι σημαντική επιτυχία για την ομάδα.

Ξέρουμε όμως γιατί ήρθαμε εδώ. Θα διεκδικήσουμε στον τελικό τις πιθανότητες μας. Αν είχαμε ψυχολογικό πρόβλημα; Παίζουμε και με αντίπαλο. Είναι μια καλή ομάδα, με δυνατότητες. Έβλεπα ότι ήμασταν αποφασισμένοι. Είχαμε καλό spacing, χτυπήσαμε τις αλλαγές τους. Ξέραμε τι θέλουμε να κάνουμε. Για αυτό είμαι χαρούμενος. Όλα τα άλλα ανήκουν πλέον στην ιστορία. Ζούμε στο τώρα και είμαστε χαρούμενοι. Έχουμε 24 ώρες να σκεφτούμε τον τελικό και να προετοιμαστούμε για αυτό το παιχνίδι».

Ο Κάιλ Χάινς μίλησε από τους παίκτες της ΤΣΣΚΑ, σχολιάζοντας: «Είναι μια σπουδαία νίκη για μας. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και στο τέλος διαχειριστήκαμε το προβάδισμα και κερδίσαμε. Αύριο θα ξεκουραστούμε και θα είμαστε έτοιμοι για τον τελικό. Είναι σπουδαίο για την ομάδα μας ότι θα παίξουμε ξανά στον τελικό».


Πηγή:Zougla.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: