Ιταλία: Ξεσπούν σε TikTok και Instagram μετά την απόφαση ότι το «χούφτωμα» για 10 δευτερόλεπτα δεν είναι παρενόχληση

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η απόφαση δικαστή να αθωώσει έναν 66χρονο επιστάτη σχολείου ο οποίος είχε κατηγορηθεί για σeξουαλική παρενόχληση σε βάρος 17χρονης την οποία είχε «χουφτώσει».

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστή οι κατηγορίες σε βάρος του 66χρονου πρέπει να αποσυρθούν επειδή η πράξη του «διήρκησε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα».

Το περιστατικό είχε σημειωθεί σε σχολείο της Ρώμης τον Απρίλιο του 2022 όταν ο επιστάτης Αντόνιο Αβόλα είχε βάλει το χέρι του μέσα στο εσώρουχο 17χρονης και της είχε πιάσει τα οπίσθια. Μετά την καταγγελία σε βάρος του ο επιστάτης είχε ομολογήσει την πράξη του αλλά ειχε υποστηρίξει ότι ήταν «πλάκα» εκ μέρους του.

Ο ισχυρισμός αυτός, όμως, δεν έπεισε τον εισαγγελέα που χειρίστηκε την υπόθεση καθώς ζήτησε να επιβληθεί ποινή κάθειρξης 3,5 ετών για σeξουαλική παρενόχληση. Ο δικαστής, όμως, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι ο Αβόλα πρέπει να κριθεί αθώος γιατί το «χούφτωμα» που έχει διάρκεια κάτω από 10 δευτερόλεπτα «δεν αποτελεί αδίκημα».

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον ιταλό ηθοποιό, Πάολο Καμίλι, ανήρτησε βίντεο στο TikTok όπου ξεκίνησε να τρίβει το στήθος του σιωπηλός για σχεδόν 10 δευτερόλεπτα θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να σχολιάσει την απόφαση του δικαστή αλλά και να θυμίσει την πράξη του επιστάτη.

@paolocamilli

Lo Stato non dovrebbe proteggere? 🤷

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:  
Ακολουθήστε το Newsorama.gr