Ισπανία: Ο Ιρανός πρέσβης δεν έδωσε το χέρι του στην βασίλισσα Λετίθια

Από ένα απρόοπτο σημαδεύτηκε η τελετή για τα διαπιστευτήρια πρέσβεων στην Ισπανία από τον βασιλία Φελίπε και τη βασίλισσα Λετίθια το πρωί της Τετάρτης (25/1) με πρωταγωνιστή τον πρέσβη του Ιράν.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, όταν ήρθε η ώρα του Ιρανού διπλωμάτη, ο Χασάν Γκασγκαβί, όπως είναι το όνομά του, απέφυγε να δώσει το χέρι του στη βασίλισσα Λετίθια ενώ αντίθετα έκανε κανονικά χειραψία με τον βασιλιά Φελίπε.

Η κίνησή του να κάνει μόνο ένα νεύμα αντί να δώσει το χέρι του στη βασίλισσα της Ισπανίας προκάλεσε, μάλιστα, και ένα επιτιμητικό βλέμμα της Λετίθια.

Δείτε το βίντεο:

Όπως αναφέρει η El Pais μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979 και την επικράτηση του θεοκρατικού καθεστώτος στο Ιράν, οι Ιρανοί δεν επιτρέπεται να κάνουν χειραψία δημόσια με οποιαδήποτε γυναίκα.

Στην εκδήλωση στην οποία έδωσαν το «παρών» 126 διπλώματες ήταν απόντες, επίσης, οι πρέσβεις της Ρωσίας και της Βενεζουέλας παρά το γεγονός ότι βρίσκονται εδώ και καιρό στη Μαδρίτη δεν έχουν επιδώσει τα διαπιστευτήριά τους στον βασιλιά της Ισπανίας, προϋπόθεση που είναι απαραίτητη για να θεωρείται και επίσημα ότι εκπροσωπούν τις χώρες τους στην Ισπανία.

Απών ήταν, ακόμα, ο πρέσβης της Νικαράγουα, χώρα η οποία έχει διακόψει διπλωματικές σχέσεις με την Ισπανία.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: