Ηράκλειο: «Μαϊμού» λογιστής εξαπάτησε μητέρα και κόρη!

Απέσπασε συνολικά 10.000 ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο γυναικών

Δύο μέλη της ίδιας οικογένειας κατάφερε να εξαπατήσει μέσα σε λίγη ώρα ένας αδίστακτος απατεώνας, ο οποίος τηλεφώνησε στο σπίτι της στο Ηράκλειο και μίλησε αρχικά με τη μητέρα. Αφού την έπεισε ότι είναι ο… λογιστής τους, της σέρβιρε το παραμύθι ότι κάποιο συγγενικό της πρόσωπο δικαιούται επίδομα.

Η γυναίκα δεν υποψιάστηκε ότι είχε να κάνει με απατεώνα, καθώς αυτό τον καιρό μοιράζονται διάφορα επιδόματα στους πολίτες. Έτσι, του έδωσε τον αριθμό της κάρτας ανάληψης και το ΡΙΝ της, δήθεν για να κάνει κατάθεση στον λογαριασμό της. Όμως, δεν είδε να κατατίθεται το ποσό που της είπε και έβαλε την κόρη της να καλέσει τον «λογιστή» στον αριθμό από τον οποίο είχε κάνει την κλήση.

Όταν η νεότερη γυναίκα μίλησε μαζί του, εκείνος την «ψάρεψε» για να δει αν είχε και στον δικό της λογαριασμό χρήματα και την έπεισε να του δώσει τα προσωπικά της στοιχεία. Με τον τρόπο αυτόν, ο απατεώνας μετέφερε 6.000 ευρώ από τον λογαριασμό της μητέρας και 4.000 ευρώ από αυτόν της κόρης! Οι δυο γυναίκες υπέβαλαν καταγγελία στην Ασφάλεια Ηρακλείου και στην τράπεζα, με την έρευνα να βρίσκεται σε εξέλιξη για να εντοπιστεί ο κάτοχος του λογαριασμού στον οποίο μεταφέρθηκαν τα δυο ποσά.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: