Ηράκλειο: Επιτήδειοι άρπαξαν τη σύνταξη ηλικιωμένου μπροστά στα μάτια του (βίντεο)

Δύο άγνωστοι δράστες που υποδύονταν τους πλανόδιους πωλητές άφησαν χωρίς χρήματα για έναν ολόκληρο μήνα, έναν ηλικιωμένο στο Φουρνοφάραγγο του Δήμου Γόρτυνας, αφού κατάφεραν με ιδιαίτερη επιδεξιότητα να αρπάξουν το πορτοφόλι του μέσα από την τσέπη του παντελονιού του.

Όπως υπογράμμισε ο άτυχος ηλικιωμένος, η απώλεια της σύνταξής του που είναι και το μοναδικό εισόδημα της οικογένειάς του, θα του προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης για όλο τον υπόλοιπο μήνα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα όσα διηγήθηκε το ίδιο το θύμα της κλοπής, οι δύο άγνωστοι έφτασαν στο σπίτι του με ένα αυτοκίνητο και υποδυόμενοι τους πωλητές λευκών ειδών, κατάφεραν να τον πείσουν να τους ανοίξει την πόρτα για να του δείξουν την πραμάτεια τους.

Αν και ο ηλικιωμένος άνδρας προσπαθούσε να εξηγήσει στους επίμονους πωλητές ότι τα σεντόνια που πουλούσαν δεν τον ενδιέφεραν, προκειμένου να απαλλαγεί από την παρουσία τους, θέλησε να τους δώσει ένα μικροποσό για να φύγουν από το σπίτι του.

Η κίνηση που έκανε να βγάλει το πορτοφόλι από την τσέπη ήταν αρκετή για να αντιληφθούν οι δύο επιτήδειοι ότι ο άνδρας είχε πάνω του χρήματα. Έτσι, με κάποιο πρόσχημα κατάφεραν να τον πλησιάσουν περισσότερο και ο ένας εκ των δύο μπόρεσε να βάλει το χέρι του στην τσέπη του ηλικιωμένου και να αρπάξει το πορτοφόλι με τα 500 ευρώ, που ήταν και το πλήρες ποσό της σύνταξής του.

Παρά το γεγονός ότι ο ηλικιωμένος αντιλήφθηκε τις κινήσεις του κλέφτη, δεν πρόφθασε να αντιδράσει και οι δύο “πωλητές” μόλις άρπαξαν το γεμάτο πορτοφόλι έσπευσαν να εξαφανιστούν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο ίδιος ειδοποίησε τις αρχές, με την ΕΛ.ΑΣ. να αναζητά τους δύο άνδρες.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: