ΗΠΑ: Ο Ελπιδοφόρος σε παράσταση του θεατρικού ομίλου του Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών στη Νέα Υόρκη

Στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο «Θέσπις» της Νέας Υόρκης, παρουσιάζεται σήμερα η παράσταση του θεατρικού ομίλου του Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών, «Κοινός λόγος», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την επέτειο των 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή, που διοργανώνει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Η παρουσίαση του θεατρικού δρώμενου αποτυπώνει την ειρηνική ζωή των Ελλήνων στη Μικρά Ασία πριν από την καταστροφή, τις τραγικές εικόνες της βίαιης και αιματηρής δίωξής τους και την εγκατάστασή τους υπό δραματικές συνθήκες στην Ελλάδα.

Μέσα από τα λόγια τους, τα τραγούδια και τους χορούς τους, ο θεατής μπορεί να ανακαλύψει τις εσωτερικές σκέψεις και τα συναισθήματα των προσφύγων εκείνου του καιρού, των προσφύγων μας, αλλά και των προσφύγων της σημερινής εποχής.

Την παράσταση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και ο πρόεδρος- διευθυντής του Κολλεγίου Αθηνών, ακαδημαϊκός και καθηγητής Κώστας Συνολάκης.

Το έργο, το οποίο θα παρουσιαστεί στις 7 Ιουλίου και στο Μαλλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο της Βοστώνης, έχει γράφει από την Έλλη Παπαδημητρίου, ενώ η σκηνοθεσία είναι της Αγγελικής Γκιργκινούδη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: