Ηνωμένο Βασίλειο: Έξαλλος vegan ακτιβιστής που έφαγε… νερόβραστα καρότα σε νοσοκομείο – Δείτε φωτογραφία

Μια χούφτα βραστά καρότα και πατάτες ήταν το γεύμα που σέρβιρε νοσοκομείο στο Ηνωμένο Βασίλειο στον ασθενή Ρότζερ Χάλαμ, τον 56χρονο συνιδρυτή της περιβαλλοντικής ακτιβιστικής ομάδας «Extinction Rebellion» και έγινε… έξαλλος! Το ερώτημα που τίθεται είναι αν το προσωπικό του νοσοκομείου προσπάθησε πραγματικά να συμμεριστεί την επιθυμία του για vegan διατροφή, με εσφαλμένο τρόπο, ή αν πράγματι αυτές ήταν οι μερίδες που σερβίρονταν στους νοσηλευόμενους.

Εξοργισμένος ο Ρότζερ Χάλαμ προχώρησε σε μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύοντας εικόνα από το οριακά… άδειο πιάτο του στο οποίο υπάρχουν λίγα νερόβραστα καρότα (!) μαζί με λίγες πατάτες, που όπως παραδέχθηκε πως ήδη είχε φάει. Γεμάτος οργή επέκρινε την επιλογή του νοσοκομείου για δείπνο και εξέφρασε την απογοήτευσή του σχετικά με τον τρόπο που πολύς κόσμος εκλαμβάνει την έννοια του βιγκανισμού και της προσαρμογής στα νέα δεδομένα για προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος.

Σημειώνεται πως ο 56χρονος ακτιβιστής και συνιδρυτής της «Extinction Rebellion» νοσηλεύεται εδώ και λίγες ημέρες έχοντας σπάσει το πόδι του, ύστερα από ατύχημα που είχε με το ποδήλατό του.


Στη φωτογραφία φαίνονται μερικές λεπτές φέτες καρότου, ενώ στο πλάι υπήρχαν ακόμη έξι κομμάτια πατάτας που πρόλαβε να φάει. Και διερωτάται: Αφού εκείνοι ήταν αυτοί που εδώ και 30 χρόνια έλεγαν πως οι φυτικές δίαιτες θα είχαν αρνητικές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό και στον πόνο, «πώς γίνεται αυτό το πιάτο να προσφέρεται σε ασθενείς στο πλάσιο των υπηρεσιών υγείας της 5ης μεγαλύτερης οικονομίας»;


Θύελλα αντιδράσεων ξεσηκώθηκε σχεδόν αμέσως κάτω από τη δημοσίευση, με τους χρήστες να απαξιώνουν το εθνικό σύστημα υγείας και να κατηγορούν την κυβέρνηση για γεύματα… πείνας στα νοσοκομεία μιας από τις πλέον ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου.

Ο 56χρονος ακτιβιστής όμως δεν κατηγόρησε τίποτα από όλα αυτά, αλλά εξήγησε πως αυτό είναι δείγμα της «πλήρους αποτυχίας ολόκληρου του παγκόσμιου ανθρώπινου συστήματος» να προσαρμοστεί στην κλιματική αλλαγή και ότι ο κόσμος από μόνος του οδεύει προς «μαζική αυτοκτονία». Μεταξύ αυτών τόνισε πως εκείνος είναι ο άνθρωπος που θα μπορούσε να φέρει την αλλαγή:

«Αυτή η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, καθώς αυτό δεν είναι πρόβλημα του σκληρά εργαζόμενου προσωπικού αυτού του νοσοκομείου, ούτε του νοσοκομείου ή του NHS, ή των “πολιτικών” οποιασδήποτε χώρας. Είναι βαθιά και καταστροφικά συστημικό — όπως αποδεικνύεται από την πλήρη αποτυχία ολόκληρου του παγκόσμιου ανθρώπινου συστήματος να αντιδράσει και να αλλάξει το σύστημα (…). Ο βαθύτερος παραλογισμός στην ανθρώπινη εμπειρία μας είναι ότι εκατοντάδες εκατομμύρια διαχειριστές αυτής της μαζικής αυτοκτονίας -έχοντας λάβει πανεπιστημιακή μόρφωση- εξακολουθούν να αντιστέκονται στη μοναδική λύση σε αυτό το στάδιο. Να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους και να προχωρήσουν στην αντίσταση στο σύστημα, χτίζοντας ταυτόχρονα εναλλακτικές κυβερνητικές πολιτικές που θα ελέγξουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, που θα μας οδηγήσουν σε κατάρρευση στις επόμενες δεκαετίες (…)».

Μυστήριο παραμένει, πάντως, ο λόγος που το νοσηλευτικό ίδρυμα έκανε την συγκεκριμένη επιλογή. Ενδεχομένως σεβάστηκαν τις επιθυμίες του με… λάθος τρόπο για vegan διατροφή, λαμβάνοντας υπόψη τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα τον Απρίλιο στο Λονδίνο από τις περιβαλλοντικές ακτιβιστικές οργανώσεις «Extinction Rebellion», «Insulate Britain» και «Just Stop Oil», όπου 50.000 διδηλωτές προκάλεσαν  χάος στην πρωτεύουσα, προκειμένου να περάσουν τα μηνύματά τους για τον πλανήτη που βρίσκεται σε κίνδυνο.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:  
Ακολουθήστε το Newsorama.gr