Ηλεία: Συγχωριανοί καλλιεργούσαν χασισόδεντρα

Η επιχείρηση είχε στηθεί στο χωριό Λαμπέτι

Φίλοι και συντοπίτες στο Λαμπέτι Ηλείας είναι τρεις Έλληνες που είχαν και κοινές «αγροτικές» δραστηριότητες, καθώς στις ιδιοκτησίες τους καλλιεργούσαν χασισόδεντρα, όπως διαπίστωσαν μετά από έρευνες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου.

Οι πληροφορίες τους οδήγησαν αρχικά στο αγρόκτημα ενός 56χρονου, όπου βρήκαν ένα παράπηγμα με λαμαρίνες στο οποίο είχε φυτέψει τρία δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,90 μέτρου! Στο κοντινό αγροτεμάχιο ενός 50χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν άλλον ένα διαμορφωμένο χώρο στον οποίο καλλιεργούσε μια μίνι φυτεία από εννέα δενδρύλλια σε πέντε γλάστρες, ενώ στο σπίτι του κατέσχεσαν τέσσερις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη 21,1 γραμμαρίων. Τέλος, στο σπίτι ενός 40χρονου βρήκαν μια γλάστρα στην οποία καλλιεργούσε ένα χασισόδεντρο. Και οι τρεις οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

*** Μίνι φυτεία από τρία δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως δύο μέτρων, βρήκαν οι αστυνομικοί του τμήματος Πολυκάστρου που έφτασαν από το Κιλκίς στο σπίτι ενός 63χρονου σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Στο σπίτι του δράστη, που συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, κατασχέθηκε και ακατέργαστη κάνναβη βάρους 67,35 γραμμαρίων.

*** Δυο δενδρύλλια  κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης καλλιεργούσαν στον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού όπου συγκατοικούσαν στο Ρέθυμνο, δύο Πακιστανοί ηλικίας 29 και 30 χρόνων που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών. Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν, ακόμη, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 54 γραμμαρίων και δυο ζυγαριές ακριβείας και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου κατηγορούμενοι για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Πηγή: protothema.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: