Ιερώνυμος: Όποια λύση και να βρούμε για τα Θρησκευτικά θα είναι συμβιβαστική

Κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του σε επιστημονική ημερίδα με θέμα «Οικογένεια και Φύλο: Από την Αγία Γραφή στις σύγχρονες προκλήσεις», που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα εκκλησιαστικού πνευματικού κέντρου της μητρόπολης Λαγκαδά Θεσσαλονίκης το πρωί της Τρίτης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε για το μάθημα των Θρησκευτικών πως «όποια λύση και να βρούμε θα είναι συμβιβαστική».

«Ο καθένας δίνει τη δική του απάντηση, τη δική του εξήγηση στη ρύθμιση που έχει γίνει μέχρι τώρα. Τα φυλλάδια αυτά, τα τετράδια που έχουν μοιραστεί στα παιδιά να επιστραφούν σε μας, να τα δούμε και εμείς σαν Σύνοδος» προκειμένου να βγουν τα βιβλία για το αύριο. Από την άλλη πλευρά, ενόσω τα λέμε αυτά, ακούμε ότι “προχωρούμε εμείς, χωρίς να λάβουμε υπόψη το τι θα πει η Εκκλησία για τα τετράδια αυτά”. Υπάρχει μια σύγχυση. Ευτυχώς, που ο υπουργός το ξεκαθαρίζει και λέει ότι θα τηρηθεί η συμφωνία. Θα το δούμε το Σεπτέμβριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Ακόμη, εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο η Αριστερά έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί «θέματα παιδαγωγικά, ως προς τα θρησκευτικά».«Δεν θέλω να προχωρήσω περισσότερο, ούτε θα ήθελα να ευχηθώ να έχουμε συνέχεια αντεγκλήσεων… γίνεται ένα αγώνας και μέχρις ενός σημείου είναι κατανοητός, ότι προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Όποια λύση και να βρούμε θα είναι συμβιβαστική, δεν θα ικανοποιήσει ούτε τη μια πλευρά ούτε την άλλη, αλλά κάτω από συνθήκες που ο καθένας τις ερμηνεύει όπως θέλει, θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: