Η Βρετανία αποφάσισε για τον ευάλωτο πληθυσμό χορήγηση της τρίτης δόσης τέσσερις μήνες μετά τη δεύτερη

Μειώνεται ο χρόνος από τους έξι μήνες — Η αναμονή δεν αλλάζει για τον υπόλοιπο πληθυσμό

Διαφορετική πρόταση για τον χρόνο χορήγησης της τρίτης δόσης μετά τη δεύτερη παρουσιάζει το βρετανικό υπουργείο Υγείας, στη μάχη κατά της επιβάρυνσης του επιδημιολογικού φορτίου. Αποφασίστηκε να μειωθεί από τους έξι στους τέσσερις μήνες η χορήγηση της ενισχυτικής δόσης στους ευάλωτους και ανοσοκατεσταλμένους.

Η μείωση του χρόνου αναμονής αφορά μόνο στην ειδική ομάδα των ευάλωτων, ενώ για τους υπόλοιπους η οδηγία για τους έξι μήνες δεν αλλάζει.

Σκοπός είναι να δοθεί προτεραιότητα σε συγκεκριμένες ομάδες, ανάμεσα στις οποίες και όσοι λαμβάνουν χημιοθεραπεία.

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενα σε οίκους ευγηρίας θα μπορούν, υπό τις αναθεωρημένες οδηγίες, να λαμβάνουν την αναμνηστική δόση πέντε μήνες μετά τη δεύτερη.

Οι ευάλωτοι θα μπορούν να λάβουν παράλληλα την τρίτη δόση με το εμβόλιο για τη γρίπη.

Πάνω από 1,6 εκατομμύρια πολίτες της Βρετανίας θα εμβολιαστούν την επόμενη εβδομάδα με την τρίτη δόση, ενώ περί τα 9,5 εκατ. μηνύματα για την αναμνηστική δόση έχουν αποσταλεί στον κόσμο, σύμφωνα με το βρετανικό σύστημα υγείας.

Πάνω από τους μισούς εργαζόμενους σε ειδικές μονάδες και άνω των 50 ετών έχουν λάβει την ενισχυτική δόση, ενω για τους άνω των 80 το ποσοστό κυμαίνεται σε πάνω από δύο τρίτα.



.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: