Η Τουρκία καταγγέλλει παραβίαση του ενάεριου χώρου της από ρωσικό μαχητικό

Την παραβίαση του εναέριου χώρου της από ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος, κοντά στη μεθόριο με τη Συρία το Σάββατο, κατήγγειλε η Τουρκία.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, η τουρκική πολεμική αεροπορία έδωσε εντολή για την απογείωση δύο αεροσκαφών F-16 για την αναχαίτιση του ρωσικού μαχητικού.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών όπου του εκφράστηκε η «έντονη διαμαρτυρία» της Άγκυρας για την παραβίαση αυτή, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Τουρκία κάλεσε την Ρωσία να αποφύγει την επανάληψη μιας παρόμοιας παραβίασης, σημειώνοντας ότι στην αντίθετη περίπτωση θα θεωρηθεί «υπεύθυνη για οποιοδήποτε ανεπιθύμητο περιστατικό που μπορεί να προκύψει».

Όπως σημειώνει η ίδια ανακοίνωση, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Φεριντούν Σινιρλίογλου συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, για να του μεταφέρει ακριβώς αυτήν την άποψη, όπως και με σημαντικούς εταίρους στο ΝΑΤΟ. Χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας στη Συρία, σημειώνοντας ότι η Μόσχα διαπράττει «ένα σοβαρό λάθος.

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Reuters

karfitsa.gr-Diethni

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: