Η «συνάντηση-φωτιά» στη Σούπερ Λίγκα, με τη σφραγίδα του ΣΠΟΡ FM 94,6!

Τις συγκινήσεις (αλλά και τις ειδήσεις) που αναμενόταν, προσέφερε η περιβόητη συνάντηση των ομάδων της Σούπερ Λίγκας.

Παρά την ηχηρή απουσία του Γιάννη Αλαφούζου -εξαιτίας σοβαρού προσωπικού προβλήματος- η παρουσία των Δημήτρη Μελισσανίδη και Ιβάν Σαββίδη και οι δυναμικές τοποθετήσεις τους τάραξαν τα νερά.

Είχαν ως αποτέλεσμα λοιπόν μια ταραχώδη συζήτηση, από την οποία δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις, οι εντάσεις, τα μπινελίκια, αλλά (ευτυχώς) και οι προτάσεις.

Ας δούμε όμως όλο το χρονικό της κρίσιμης ημέρας για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως το κατέγραψε και το αποκάλυψε αναλυτικά και έγκαιρα ο ΣΠΟΡ FM 94,6:

Καταρχάς τα απρόοπτα ξεκίνησαν πριν καν τη συνεδρίαση, όταν η αντιπροσωπεία του Ηρακλή καθυστέρησε να φτάσει, επειδή πήγε στα παλιά γραφεία της Σούπερ Λίγκας. Αφού έφτασε λοιπόν στη σωστή διεύθυνση (εκεί όπου νωρίτερα ο Σάββας Θεοδωρίδης είχε αφιχθεί με τον «Γαύρο» και τον «Πρωταθλητή» ανά χείρας), η συζήτηση ξεκίνησε από τον Γιώργο Σπανό.

Η τοποθέτηση του ιδιοκτήτη του Ατρομήτου προκάλεσε την παρέμβαση του Θεοδωρίδη, ο οποίος στη συνέχεια έφτασε σε ένταση με τον Φώτη Κωστούλα, επειδή ενοχλήθηκε από την επισήμανση του ιδιοκτήτη του Παναιτωλικού περί αναγκαίας αποχώρησης Μποροβήλου επειδή είναι υπόδικος.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ιβάν Σαββίδης, που εξαπέλυσε επίθεση στην πλευρά του Ολυμπιακού, λέγοντας στον Θόδωρο Γιαννίκο «δεν μιλάω με υπαλλήλους» και προκαλώντας την αντίδραση της αντιπροσωπείας των «ερυθρόλευκων» που απείλησε με αποχώρηση. Ακόμα πιο αιχμηρός υπήρξε, δε, με τον Γιώργο Μποροβήλο, λέγοντας ότι «δεν γίνεται να διαχειρίζονται τα λεφτά μου υπόδικοι».

Ενδιάμεσα παρενέβη για πρώτη φορά ο Δημήτρης Μελισσανίδης, φωνάζοντας χαρακτηριστικά «να φύγουν τώρα οι Φιλιππινέζες από το ποδόσφαιρο», ενώ ακολούθησε το σοβαρότερο επεισόδιο της ημέρας μεταξύ Παπαθανασάκη και Θεοδωρίδη. Ο εκ των αντιπροέδρων του Ολυμπιακού ενοχλήθηκε για μια ακόμα φορά από την πρόταση να αποχωρήσει ο Μποροβήλος, προκαλώντας την έκρηξη του ιδιοκτήτη του Ηρακλή που του φώναξε «είσαι μ…ας, λες μ…ιες, fuck you».

Αφού έπεσαν οι τόνοι, ακολούθησε η συναινετική τοποθέτηση του Δημήτρη Μελισσανίδη, στην οποία σημείωσε ότι δεν πρέπει κανείς να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του, κάλεσε τις μικρότερες ομάδες να μην φοβούνται και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις: 1) Δημιουργία επιτροπής που θα συζητήσει με την ΕΠΟ για αλλαγή στη διαιτησία και με τον Κοντονή για συνέχιση του Κυπέλλου, 2) να δίνει ο πρωταθλητής το 40% των εσόδων του από το Champions League στις μικρότερες ομάδες και 3) να μπει τεχνοκράτης πρόεδρος στη Σούπερ Λίγκα.

Η πρώτη πρόταση Μελισσανίδη για δημιουργία επιτροπής έγινε άμεσα αποδεκτή από τις ομάδες, όπως αποκάλυψε μετά τη λήξη της συνάντησης ο Γιώργος Σπανός. Τη συγκεκριμένη είδηση επιβεβαίωσε κατά την έξοδό του και ο Γιώργος Μποροβήλος, συμπεριλαμβάνοντας και τον εαυτό του στα έξι μέλη που θα έχει η επιτροπή. Ακολούθησαν τα λεγόμενα του Σάββα Θεοδωρίδη, ο οποίος αρκέστηκε να πει για τη συνάντηση ότι «ακούστηκαν τα ίδια και τα ίδια» και προτίμησε να μιλήσει για το επερχόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Στις δικές του δηλώσεις, ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε για «πόλεμο» που γίνεται και δήλωσε αποφασισμένος να μπει σε αυτόν και αφού δήλωσε προσβεβλημένος από τον χαρακτηρισμό «φιλοξενούμενος» που του απέδωσε η πλευρά του Ολυμπιακού, προανήγγειλε προσφυγή στα δικαστήρια.

Λίγη ώρα, δε, μετά το τέλος της συζήτησης έγινε γνωστή και η θέση του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» ξεκαθάρισαν ότι δεν συμφωνούν με την δημιουργία επιτροπής -από τη στιγμή που σε αυτή θα συμμετάσχει ο Μποροβήλος. Αντίθετα, δήλωσαν σύμφωνοι με την τοποθέτηση Κωστούλα να αποχωρήσουν οι υπόδικοι από το ποδόσφαιρο, με την πρόταση Σαββίδη να δίνεται χρηματικό κίνητρο στους διαιτητές και με την πρόταση Μελισσανίδη για διανομή του 40% των κερδών του πρωταθλητή από το Champions League στις μικρές ομάδες.

Πάντως πληροφορίες που κυκλοφόρησαν αργότερα το βράδυ διέψευδαν κατηγορηματικά τα λεγόμενα Μποροβήλου και ξεκαθάριζαν ότι οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μόνο ως αστείο αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί εκείνος στην επιτροπή που θα κληθεί να συζητήσει για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου.

Όσο για τον Ολυμπιακό, επέλεξε να σταθεί στις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη και να απαντήσει σε αυτές με εκ νέου σκληρό τόνο, αφού η επίσημη θέση των Πειραιωτών έκανε λόγο για «γραφικό κλόουν που είναι φιλοξενούμενος στη χώρα μας».

Πηγή: sport-fm.gr

athlitika

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: