Το σύστημα e-4ORCE της Nissan μειώνει τις ναυτίες σε επιβάτες αλλά και στα κατοικίδια

Αρκετές φορές επιβάτες αυτοκινήτων -κυρίως αυτοί  που κάθονται στο πίσω κάθισμα- ζητούν από τους οδηγούς να σταματήσουν γιατί ζαλίζονται. Υπάρχουν φορές που τα αγαπημένα μας κατοικίδια τα οποία βρίσκονται στα πίσω καθίσματα να κάνουν εμετό. Σε μεγάλα αλλά και σύντομα ταξίδια, η ναυτία αποτελεί σύνηθες φαινόμενο για τους σκύλους που επιβαίνουν στο όχημα.

Οι τεχνικοί στα εργαστήρια της Nissan με το καινοτόμο σύστημα 4WD υπόσχονται ότι μειώνεται η ναυτία τόσο σε ανθρώπους όσο και σε κατοικίδια. Το νέο σύστημα ελέγχου τετρακίνησης με ηλεκτροκίνηση της Nissan, βελτιώνει την άνεση των επιβατών ελαχιστοποιώντας τις κλίσεις της καμπίνας και παρέχοντας ομαλή κύλιση.

Το e-4ORCE είναι τόσο αποτελεσματικό, ώστε τα SUV X-Trail και Ariya που είναι εξοπλισμένα με αυτό το σύστημα, να καθίστανται  τα πιο φιλικά προς τα κατοικίδια οχήματα, μέχρι τώρα.Ωστόσο το e-4ORCE βοηθά να τεθεί αυτό το πρόβλημα υπό περιορισμό, εξασφαλίζοντας μια πιο ομαλή κύλιση.

Ελέγχοντας την παροχή ισχύος και το φρενάρισμα σε κάθε τροχό, το e-4ORCE μπορεί να διαχειριστεί τις δυνάμεις που ασκούνται στο αυτοκίνητο για να ελαχιστοποιήσει το “βύθισμα” κατά την επιτάχυνση και το φρενάρισμα. Λιγότερη κίνηση του οχήματος σημαίνει μείωση της κλίσης του αμαξώματος που μπορεί να προκαλέσει αδιαθεσία στους επιβάτες, αλλά και στα τετράποδα.

Η Nissan πήρε ένα colley, τον Hop και ένα λαγωνικό, τη Lulu,  για βόλτες με Ariya και X-Trail εξοπλισμένα με e-4ORCE, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ενός διασκεδαστικού βίντεο που είναι διαθέσιμο στο https://youtu.be/q0rX4GpU6Cc και αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας της Nissan. Αν και στην αρχή απεικονίζονται ως απρόθυμα να πάνε για βόλτα, ο Hop και η Lulu στο τέλος της διαδρομής φαίνονται ευτυχισμένα, χάρη στην ομαλή κύλιση του e-4ORCE.

Ο Ryozo Hiraku, επικεφαλής ειδικός του τμήματος μηχανικής κινητήρων και ηλεκτρικών οχημάτων της Nissan, λέει ότι “Όταν οι άνθρωποι ακούνε “τετρακίνηση”, συνήθως έρχονται στο μυαλό τους ειδικές καταστάσεις όπως εκτός δρόμου, ή  συνθήκες χιονιού. Αλλά το e-4ORCE είναι πολύ περισσότερο από αυτό. Ανεβάζει την καθημερινή οδηγική εμπειρία σε ένα νέο επίπεδο. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι δοκίμασαν το e-4ORCE και όλοι παρατήρησαν ότι μπορούσαν να αισθανθούν τη διαφορά στην ποιότητα κύλισης.

Και προσθέτει, “Χάρηκα όταν ένας από αυτούς είπε: “Δεν νομίζω ότι ο σκύλος μου θα αρρωστήσει σε αυτό.” Ελπίζουμε ότι ολόκληρη η οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων των τετράποδων φίλων σας, θα απολαύσουν την οδήγηση με το e- 4ORCE.

Η συνεισφορά της Nissan για τα κατοικίδια

Όπως θα περίμενε κανείς από μια εταιρεία της οποίας ο εταιρικός σκοπός είναι «Η καινοτομία για τον εμπλουτισμό της ζωής των ανθρώπων», η Nissan έχει ιστορικό υποστήριξης κατοικίδιων ζώων. Η δέσμευσή της χρονολογείται πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες, όταν έστειλε ένα στόλο από Micra σε έναν από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους κτηνιατρικούς ομίλους της Ευρώπης, το 2005, για τη μεταφορά τετράποδων ασθενών.

Μια δεκαετία αργότερα, η Nissan κυκλοφόρησε τα #KnockKnockCats, για να αποτρέψει τον τραυματισμό γατών που αναζητούν ζεστασιά κάτω από το καπό του αυτοκινήτου. Το 2017, κέντρισε το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών σκύλων παγκοσμίως, όταν κυκλοφόρησε το concept Rogue Dogue. Και μόλις τον περασμένο χρόνο, η Nissan κυκλοφόρησε έναν οδηγό για τις βέλτιστες πρακτικές για τη μεταφορά σκύλων.

 

Το σύστημα e-4ORCE της Nissan μειώνει τις ναυτίες σε επιβάτες αλλά και στα κατοικίδια gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: