Η συλλογή Ροκφέλερ βγαίνει στη «δημοπρασία του αιώνα» στη Νέα Υόρκη

Έργα τεράστιας καλλιτεχνικής και οικονομικής αξίας περιλαμβάνει η μυθική συλλογή της Πέγκι και του Ντέιβιντ Ροκφέλερ, που θα βγει στο «σφυρί« το Μάιο στη Νέα Υόρκη. 

Ο οίκος Christie’s κάνει λόγο για τη «δημοπρασία του αιώνα», καθώς ανάμεσα στα 1.600 έργα τέχνης, έπιπλα και μπιμπελό στα οποία θα μπει πωλητήριο περιλαμβάνονται έργα του Πικάσο, του Μονέ και του Γκογκέν. 

 

Η συλλογή, αξίας 600 εκατ. δολαρίων, ενδέχεται να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ του 2009, όταν πουλήθηκαν τα αριστουργήματα της συλλογής των Ιβ-Σεν Λοράν και Πιέρ Μπερζέ, έναντι 484 εκατομμυρίων δολαρίων. 
«Μείζον γεγονός για την αγορά της τέχνης» 

«Η πώληση της συλλογής του ζεύγους Ροκφέλερ αποτελεί μείζον γεγονός για την αγορά της τέχνης. Σε όλη τους τη ζωή, οι Ροκφέλερ συγκέντρωσαν μια συλλογή-σημείο αναφοράς, ταυτόχρονα ιμπρεσιονιστική, μοντέρνα και κλασική», δήλωσε ο Φρανσουά ντε Ρικλές, πρόεδρος του Christie’s Γαλλίας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή που βγαίνει σε δημοπρασία. Ο κατάλογος αντανακλά το πάθος της οικογένειας Ροκφέλερ για την τέχνη. 

Το σύνολο των χρημάτων από τη δημοπρασία θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και σε μια ένωση υποστήριξης αμερικανών αγροτών.

{youtube}f0U0Te1MTCo{/youtube}

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: