Η SEAT επενδύει 3 εκ. ευρώ σε ένα καινοτόμο Κέντρο Υγείας για τους εργαζόμενους

 

Η SEAT έβαλε  τον πρώτο λίθο του νέου Κέντρου Υγείας και Αποκατάστασης στο εργοστάσιο στο Martorell. Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, έλαβε τη πιστοποίηση Healthy Workplace από την AENOR. To νέο Κέντρο Υγείας και Αποκατάστασης έχει έκταση 1.300 τετραγωνικά μέτρα και θα επενδυθούν 3 εκατομμύρια ευρώ σε τρείς τομείς – υγειονομική περίθαλψη, προληπτική ιατρική και αποκατάσταση.Ένα highlight ανάμεσα στις πολλές καινοτομίες είναι πως το κέντρο θα παρέχει τη δυνατότητα σε περισσότερες από 3.000 γυναίκες εργαζόμενες για ετήσιο γυναικολογικό προληπτικό έλεγχο. Παράλληλα, η δημιουργία ενός εξειδικευμένου εργαστηρίου θα εφαρμόζει τη τελευταία τεχνολογία στον εργονομικό σχεδιασμό του χώρου εργασίας και τη παρακολούθηση των μυοσκελετικών παθήσεων.Στη τελετή για την επίσημη έναρξη της κατασκευής του Κέντρου Υγείας και Αποκατάστασης προΐσταται ο Jordi Baiget, Υπουργός Business & Τεχνογνωσίας της Καταλανικής Κυβέρνησης και ο SEAT Vice-president Human Resources Xavier Ros. Κατά τη διάρκεια της τελετής ο Πρόεδρος της AENOR Carlos Esteban απένειμε το πιστοποιητικό Healthy Workplace certificate. Η SEAT είναι η πρώτη εταιρεία στο τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ισπανία που λαμβάνει αυτή τη διάκριση.

Σύμφωνα με τον SEAT Executive Vice-president Human Resources Xavier Ros «οι εργαζόμενοι αποτελούν τη κινητήρια δύναμη της εταιρείας και με την επένδυση των 3 εκατομμυρίων ευρώ συνεχίζουμε να νοιαζόμαστε για την υγεία και την ευημερία τους. Με το μελλοντικό Κέντρο Υγείας και Αποκατάστασης και χάρη στο πιστοποιητικό Healthy Workplace certification είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο μας που είναι η φροντίδα των εργαζομένων μας με πιο ολοκληρωμένο τρόπο, η εξασφάλιση σωματικής και ψυχικής υγείας και η ενθάρρυνση τους να έχουν έναν υγιή τρόπο ζωής».

«Οι εταιρείες αποτελούνται από ιδιοκτήτες και εργαζόμενους ως ένα αδιαχώριστο σύνολο. Η κοινωνική ευθύνη θα πρέπει να είναι ένα περιουσιακό στοιχείο παρά μία δαπάνη», τόνισε ο Jordi Baiget της Καταλανικής Κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της τελετής.

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος της AENOR Carlos Esteban τόνισε πως «η υγεία των εργαζομένων δεν μπορεί να περιοριστεί στην πρόληψη φυσικών, χημικών και εργονομικών κινδύνων. Θα πρέπει να επεκτείνεται και σε υγιείς συνήθειες και ψυχολογικούς παράγοντες. Η AENOR με το μοντέλο του Υγιή Χώρου Εργασίας που έχει αναπτύξει ανταποκρίνεται σε αυτές τις ανάγκες των εργαζομένων και το αποδεικνύουν τα 35 πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί για τις εταιρείες που το εφαρμόζουν»

Πρωτοποριακή περίθαλψη και πρόληψη

Το Κέντρο Υγείας και Αποκατάστασης, 1.300 τετραγωνικών μέτρων και 3 εκατομμυρίων ευρώ επένδυσης, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των περισσότερων από 14.000 εργαζομένων, θα διαθέτει μια ομάδα από 25 επαγγελματίες εξειδικευμένους σε διάφορους ιατρικούς τομείς, όπως η τραυματολογία, ακτινολογία, καρδιολογία, ψυχιατρική και κοινωνιολογία. Επιπλέον το Κέντρο θα διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας ακτινοδιαγνωστικά μηχανήματα για τη διάγνωση κα πρόληψη καρδιαγγειακών και παθολογικών παθήσεων καθώς και χώρους αποκατάστασης και άσκησης όπου οι εργαζόμενοι θα μπορούν να γuμνάζονται με την καθοδήγηση επαγγελματιών του είδους.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: