Η Ρωσία προκαλεί επικίνδυνα τις ΗΠΑ με υπερπτήσεις

Σύμφωνα με πηγές του στρατού των ΗΠΑ, έχει υπάρξει άλλο ένα επικίνδυνο περιστατικό μεταξύ ενός ρωσικού πολεμικό αεροπλάνο και της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα – το δεύτερο περιστατικό σε μια εβδομάδα.

Όπως δήλωσε στο CNN ο αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικου των ΗΠΑ Danny Hernandez, το τελευταίο περιστατικό έλαβε χώρα στις 14 Απριλίου, όταν ένα ρωσικό Su-27 μαχητικό “πραγματοποεισαι επιθετικούς ελιγμούς» σε επικίνδυνη απόσταση απο το αμερικανικό αεροσκάφος κατά τη διάρκεια πτήσης ρουτίνας σε διεθνή εναέριο χώρο.

Το ρώσικο μαχητικό σύμφωνα με τις Η.Π.Α. ήρθε σε απόσταση 16 μέτρων απο το φτερό του αμερικανικού RC-135.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, δήλωσε στις 17 Απριλίου ότι η πτήση του Su-27 “τήρησε τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας.”
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοβ δήλωσε οτι το ρωσικό μαχητικό απογειώθηκε για να εντοπίσει «εναν αγνωστο εναέριο στόχο ο οποίος κατευθυνόταν με μεγάλη ταχύτητα προς τα ρωσικά σύνορα» και “πέταξε γύρω” από το RC-135.

Στις 12 Απριλίου, δύο ρωσικά Su-24 πολεμικά αεροπλάνα πέταξαν πάνω απο αμερικανικό αντιτορπιλικό στη Βαλτική Θάλασσα.Δύο ρωσικά Su-24 έκαναν 20 διελεύσεις κοντά στο USS Donald Cook, σε απόσταση μικρότερη των 900 μέτρων και σε υψόμετρο μικρότερο των 30 μέτρων. Το πλήρωμα του αμερικανικού πλοίου προσπάθησε επανειλημμένα να επικοινωνήσει με τον Ρώσο πιλότο χρησιμοποιώντας διεθνείς συχνότητες αλλά δεν πήρε απάντηση.
«Σύμφωνα με τον πλοίαρχο» του αντιτορπιλικού, η υπέρπτηση αυτή «ήταν επικίνδυνη και μη επαγγελματική», είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

«Καταδικάζουμε αυτού του είδους την συμπεριφορά. Είναι απερίσκεπτη. Είναι προκλητική. Είναι επικίνδυνη. Και σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής το περιστατικό θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρριψη»,δήλωσε ο Κέρι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Espanol και την εφημερίδα Miami Herald.

Πηγή: onalert.gr

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: