Η μάχη για την τρίτη θέση

Η μάχη για την τρίτη θέση

Η μάχη για την τρίτη θέση
Είναι μεγάλη η ευθύνη της τρίτης διερευνητικής εντολής στο Ποτάμι δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, κυβέρνηση εθνικής ενότητας με το ΠΑΣΟΚ τρίτο κόμμα πρότεινε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Και οι δύο επικαλούνται, άλλωστε, το γεγονός ότι θα είναι προσβλητικό και τραυματικό για τη δημοκρατία να αναδειχθεί η Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα και να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Η μάχη για την τρίτη θέση, ωστόσο, μοιάζει πολύ περισσότερο περίπλοκη από τους προεκλογικούς στόχους που θέτουν ορισμένα κόμματα, όπως το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους.

δεν δείχνει προς το παρόν να διαθέτει την επιρροή που είχε ακόμα και στις ευρωεκλογές, ενώ είναι άγνωστες οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην προεκλογική της εκστρατεία από το γεγονός ότι τα ηγετικά της στελέχη βρίσκονται στις φυλακές.

πρέπει να αποδείξει ότι θα αντέξει στην πίεση που θα ασκηθεί από την πόλωση που θα επικρατήσει κυρίως τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής περιόδου.

θα πρέπει επίσης να αντέξει στην πίεση του ΣΥΡΙΖΑ με το επιχείρημα να φύγει η κυβέρνηση Σαμαρά

έχει να αντιμετωπίσει πέραν της πόλωσης και την ίδρυση κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα εκλογικά του ποσοστά.

δεν μπορεί ακόμα να μετρηθεί καθώς δεν έχει ακόμα ιδρυθεί!

Για κάποια άλλωστε από τα κόμματα της κεντροαριστεράς που κατά τα λοιπά διεκδικούν την τρίτη θέση το φάσμα της μη εισόδου στη Βουλή δεν είναι μακριά!

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: