Η κάθοδος των αγροτών, η τοιχογραφία της Περόν και το φαντασμαγορικό αεροπορικό σόου

Κείμενο
Μαίρη Γραντζίδου

Η απόβαση των αγροτών στην Αθήνα ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησε τους Έλληνες την εβδομάδα που μας πέρασε. Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα για να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, με τη λεωφόρο βασιλίσσης Αμαλίας να κατακλύζεται από τρακτέρ.

Στον υπόλοιπο κόσμο, οι φωτογραφίες φανερώνουν πως οι αναταραχές βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, όμως η τέχνη μπορεί να δώσει ψήγματα ελπίδας. Από την Παλαιστίνη και την Αργεντινή μέχρι την Ιταλία και την Κολομβία, όλα όσα έγιναν γύρω στον κόσμο αποτυπώθηκαν από τους φωτορεπόρτερ.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Ελλάδα, Αθήνα: Οι αγρότες στην πρωτεύουσα

Χιλιάδες αγρότες έλαβαν μέρος στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Τρίτη (20/02), ενώ περισσότερα από 160 τρακτέρ κατέκλυσαν τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας. Αγρότες από όλες τις άκρες της Ελλάδας έδωσαν το «παρών» στη μεγάλη συγκέντρωση, διεκδικώντας τα αιτήματά τους. Οι Αθηναίοι τούς υποδέχτηκαν με επευφημίες, χειροκροτήματα και χαμόγελα στο κέντρο της πρωτεύουσας και πολλοί έσπευσαν να σταθούν στο πλευρό τους.

Ιταλία, Μιλάνο: Η φαντασμαγορική επίδειξη μόδας του οίκου Tod’s

Την εβδομάδα που μας πέρασε, ο ιταλικός οίκος μόδας Tod’s παρουσίασε τη συλλογή του για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2024, με τα μοντέλα να επιδεικνύουν τις υπέροχες δημιουργίες. Η επίδειξη έλαβε χώρα στην καρδιά της μόδας, το Μιλάνο, ενώ την πασαρέλα στόλιζε ένα βαγόνι τρένου με το λογότυπο του οίκου πάνω του.

Πολωνία, Βαρσοβία: Ο χορός ως πολιτισμική κληρονομιά

Χορευτές του συγκροτήματος WARSZAWIANKA του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας χορεύουν τον εθνικό πολωνικό χορό της Πολωνίας με κοστούμια του 18ου αιώνα, κατά τη διάρκεια πρόβας. Ο εθνικός χορός της Πολωνίας έθρεψε το πνεύμα της χώρας ακόμη και στα σκοτεινά χρόνια της διχοτόμησής της. Τώρα, τιμάται από τον οργανισμό εκπαίδευσης και πολιτισμού των Ηνωμένων Εθνών, την UNESCO.

Παλαιστίνη: Ψάχνοντας την αθωότητα

Παιδιά στην Παλαιστίνη περπατούν σε ένα δρομάκι του καταυλισμού προσφύγων Aida, κοντά σε κλινική και σχολείο που διαχειρίζεται η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) στη Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης. Ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2023, βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Κολομβία, Μπογκοτά: Τιμώντας τους νεκρούς

Γυναίκες στην Κολομβία κρατούν λουλούδια και περπατούν ανάμεσα σε κουτιά που συμβολίζουν φέρετρα, καθώς θυμούνται τους πρώην αντάρτες και κοινωνικούς ηγέτες που σκοτώθηκαν μετά την υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας του 2016, μεταξύ των ανταρτών των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) και της κυβέρνησης.

Σιγκαπούρη: Όλα τα μάτια στον ουρανό

Η ομάδα «Black Eagles» της Πολεμικής Αεροπορίας της Νότιας Κορέας εκτελεί «ακροβατικά» με τα αεροσκάφη της κατά την πρώτη ημέρα της αεροπορικής επίδειξης στη Σιγκαπούρη. Το Singapore Airshow είναι ένα φαντασμαγορικό σόου, το οποίο ολοκληρώνεται την Κυριακή 25/02.

Αργεντινή: Η τοιχογραφία της Evita

Μια τοιχογραφία της πρώην πρώτης κυρίας της Αργεντινής María Eva Duarte de Perón, πιο γνωστή ως Eva Perón ή Evita, που την απεικονίζει με φωτοστέφανο αγίου, κοσμεί έναν τοίχο μέσα στο εστιατόριο Peron Peron στη γειτονιά San Telmo του Μπουένος Άιρες. Η Eva Perón έχει γίνει μέρος της διεθνούς λαϊκής κουλτούρας. Το διάσημο μιούζικαλ Evita του 1976 αφηγείται την πρώιμη ζωή της Perón, την άνοδό της στην εξουσία, το φιλανθρωπικό της έργο και το θάνατό της.

ΚΟΣΜΟΣαγροτεςΑργεντινηΒΡΕΤΑΝΙΑΙταλιαΚολομβιαοι καλυτερες φωτογραφιες της εβδομαδαςΠαλαιστινηΠολωνιαΣιγκαπουρη
Μοιράσου το άρθρο
Print

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: