Η ιστορία του William Arnold: Παρίστανε τον οικογενειάρχη και ήταν δραπέτης κατάδικος που είχε σκοτώσει τους γονείς του

Μια ταφόπλακα στο νεκροταφείο Tamborine Mountain στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας φέρει το όνομα John Vincent Damon. Για χρόνια, μέχρι τον θάνατό του στις 6 Αυγούστου 2010 σε ηλικία 69 ετών, έτσι ήταν γνωστός στους άλλους, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειάς του.

Όμως το πραγματικό του όνομα ήταν William Leslie Arnold και είχε ένα μυστικό, σκοτεινό παρελθόν που δεν γνώριζαν η σύζυγός του, τα δύο ενήλικα παιδιά του στην Αυστραλία καθώς και οι τρεις θετές κόρες από προηγούμενο γάμο του στις ΗΠΑ.

Δολοφόνησε τους γονείς του

Όταν ήταν 16 ετών και ζούσε στη Νεμπράσκα τη δεκαετία του 1950, πυροβόλησε θανάσιμα τους γονείς του κατά τη διάρκεια ενός καβγά, για να πάρει το οικογενειακό αυτοκίνητο και στη συνέχεια τους έθαψε στην πίσω αυλή του σπιτιού τους. Χρειάστηκαν περίπου δύο εβδομάδες μέχρι να ανακαλυφθεί το έγκλημα, σύμφωνα με τις Αρχές.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Arnold δήλωσε ένοχος το 1959 για τη δολοφονία των γονιών του και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη στο κρατικό σωφρονιστικό ίδρυμα της Νεμπράσκα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί, περιγράφηκε από τις αρχές ως «υπόδειγμα κρατούμενου», ωστόσο στις 14 Ιουλίου 1967, αυτός και ένας άλλος κρατούμενος δραπέτευσαν.

Η απόδραση και οι έρευνες για τον εντοπισμό του

Οι Αρχές για χρόνια δεν μπορούσαν να βρουν τον Arnold και η υπόθεση έμεινε ανεξιχνίαστη. Τα τελευταία δύο χρόνια, ωστόσο, ερευνητές στις ΗΠΑ μπόρεσαν να συγκεντρώσουν στοιχεία που τελικά τους οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης μέσω DNA.

Η αποκάλυψη προκάλεσε σοκ στα μέλη της οικογένειάς του, τα οποία, σύμφωνα με τις Αρχές, αγνοούσαν εντελώς το παρελθόν του. Γι’ αυτούς ήταν ο John Damon, πατέρας και σύζυγος. Για τις αμερικανικές Αρχές, ήταν ένας καταδικασμένος δολοφόνος και δραπέτης.

Ο Matt Westover, που εξιχνίασε την υπόθεση, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η σύνδεση του Arnold με τον John Damon ήταν μια διαδικασία που διήρκεσε αρκετά χρόνια και περιελάμβανε το ξεσκαρτάρισμα χιλιάδων σελίδων εγγράφων και τη διερεύνηση πολλών στοιχείων στις ΗΠΑ καθώς και στη Βραζιλία και τον Καναδά.

«Είχα εμμονή με την υπόθεση» δήλωσε ο Westover. «Ήταν συναρπαστικό» πρόσθεσε.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: