Η FSB συνέλαβε έναν 35χρονο Ρώσο που προσπάθησε να ενταχθεί στις ουκρανικές δυνάμεις

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) συνέλαβε έναν ρώσο πολίτη ως ύποπτο για προδοσία επειδή επιχείρησε να ταξιδέψει στην Ουκρανία για να ενταχθεί στις ένοπλες δυνάμεις της, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο 35χρονος από την Δημοκρατία της Καμπαρντίνο-Μπαλκαρίας (μια οντότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον Βόρειο Καύκασο) συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να φύγει από την Ουκρανία μέσω Λευκορωσίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων.

«Διακριβώθηκε ότι ο συλληφθείς σχεδίαζε να ενταχθεί στις τάξεις ενός από τους ένοπλους σχηματισμούς που παίρνουν μέρος σε στρατιωτικές ενέργειες στο έδαφος της Ουκρανίας κατά των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε η FSB σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η σύλληψή του πραγματοποιείται σε μια ευαίσθητη περίοδο κατά την οποία η Ουκρανία πραγματοποιεί ευρείας κλίμακας αντεπίθεση σε μια προσπάθεια να εκδιώξει τις ρωσικές δυνάμεις από το έδαφός της.

Επίσης πραγματοποιείται εν μέσω εντάσεων εντός της Ρωσίας μετά την ματαιωθείσα ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner που έχει ηγηθεί μερικών από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: